HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤα 10 ελληνικά νησιά που προτείνει η Αυστριακή εφημερίδα Kurier

Τα 10 ελληνικά νησιά που προτείνει η Αυστριακή εφημερίδα Kurier

Τα 10 ομορφότερα νησιά της Ελλάδας, πέρα από τους καθιερωμένους προορισμους της Κρήτης, της Κέρκυρας και της Κω, αναδεικνύει σε άρθρο της η Αυστριακή εφημερίδα Kurier.
Δείτε ποια είναι τα 10 νησιά μας…

1. Κάρπαθος2

Η Κάρπαθος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και είναι γνωστή και ως το νησί των παραδόσεων. Παραδοσιακές οικίες, μουσική και χοροί, έθιμα και πανηγύρια.

2. Νάξος3

Είναι το μεγαλύτερο και πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων με μεγάλη ποικιλία τοπίου.

3. Πάρος4

Διάσημη για τα λευκά μάρμαρά της, η Πάρος διαθέτει μικρά χωριά με ολόλευκα σπίτι και στενά δρομάκια που μαγεύουν τους επισκέπτες. Εκτός από την παραδοσιακή ελληνική ατμόσφαιρα, το νησί διαθέτει αμμουδιές για όλα τα γούστα.

4. Μήλος5

Ένα νησί που προσφέρει ποικιλία εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους παραλιών, θερμοπηγές, βράχους σε όλες τις αποχρώσεις, αμμουδιές και ηφαιστειακά βραχώδη μέρη. Εδώ ανακαλύφθηκε η Αφροδίτη της Μήλου.

5. Σκιάθος6

Το πευκόφυτο νησί των βόρειων Σποράδων με τους αμέτρητους όρμους και την πλούσια βλάστηση, που αναδεικνύει την άλλη Ελλάδα.

6. Σαντορίνη7

Χαρακτηρίζεται ως το διασημότερο νησί των Κυκλάδων, με ασυνήθιστο ανάγλυφο βράχων και παραλίες με κόκκινα και μαύρα βότσαλα.

7. Ζάκυνθος8

Χαρακτηρίζεται ως το γραφικό νησί της χελώνας που σε μεγάλο βαθμό οφείλει τη φήμη του στη περίφημη παραλία Ναυάγιο.

8. Ίος9

Λευκά σπίτια με μπλε οροφές, ένα αμφιθέατρο και χρυσές παραλίες που καταλήγουν σε καταγάλανα νερά.

9. Λευκάδα10

11
Κάλαμος

Νησί του Ιονίου με όμορφες αμμουδιές και απότομους βράχους. Παραδοσιακός ελληνικός τρόπος ζωής στις πόλεις και τα χωριά του.

10. Κεφαλονιά12

Το μεγαλύτερη νησί του Ιονίου δεν έχει διαβρωθεί από τον τουρισμό και ενδείκνυται για όσους αγαπούν τη φύση και την πεζοπορία. Διαθέτει όμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Προτείνεται η παραλία του Μύρτου η οποία χαρακτηρίζεται ως μία από τις ομορφότερες της Ελλάδας.

Πηγή: www.tornosnews.gr

Προηγουμενο αρθρο
Το Εργατικό Κέντρο για το συλλαλητήριο για την Υγεία στην Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Βόλτα στην Κουζούντελη εν όψει Πρωτομαγιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.