HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤελειώνει και ο Σεπτέμβρης και το νησί παραμένει ξέφραγο αμπέλι

Τελειώνει και ο Σεπτέμβρης και το νησί παραμένει ξέφραγο αμπέλι

Ήταν Μάιος όταν θίξαμε για πρώτη φορά την ντροπιαστική εικόνα που δείχνει η είσοδος της πόλης και του νησιού ολόκληρου, με τον δρόμο εισόδου να μετατρέπεται σε ένα τεράστιο πάρκινγκ αυτοκίνητων ενώ την ίδια στιγμή το πάρκινγκ δίπλα στο Πνευματικό κέντρο είναι άδειο.

Κανενός αρμοδίου δεν ίδρωσε το αυτί ούτε τότε -εποχή εκτός τουριστικής αιχμής-ούτε βεβαίως και τώρα που η τουριστική κίνηση έφτασε στο τέλος της. Η ίδια και χειρότερη κατάσταση συνεχίζεται.

Από τον Πόντε και προς την πλωτή γέφυρα ο μισός δρόμος εισόδου -εξόδου του νησιού κλείνει αφού και από τις δυο μεριές χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ. Την ίδια στιγμή, τόσο χτες το απόγευμα που περάσαμε όσο και σήμερα το βράδυ που τραβήξαμε τις φωτογραφίες, το πάρκινγκ δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο -το κοντινότερο στην περιοχή, ούτε 500 μέτρα- ήταν άδειο. Η κατάσταση παγιώνεται και δείχνει πως για την ασυδοσία και την αναρχία δεν φταίει η αυξημένη τουριστική κίνηση το καλοκαίρι αλλά η παντελής αδιαφορία για το παρόν και το μέλλον του νησιού.

Δεν είναι μόνο η άθλια και τριτοκοσμική, πρώτη εικόνα που δείχνει ένα νησί -«κάργα στον πολιτισμό»- κλείνοντας την είσοδο του με λαμαρίνες. Τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και από τις δυο μεριές έχουν αποτέλεσμα την αχρήστευση σχεδόν της μιας από τις δυο λωρίδες κυκλοφορίας. Τα λεωφορεία αναγκάζονται να πατήσουν και την αντίθετη λωρίδα για να χωρέσουν, η Πυροσβεστική ή το ασθενοφόρο, αν παραστεί ανάγκη, δεν μπορούν να ελιχθούν και να προσπεράσουν.

Κι όλα αυτά:
γιατί κανένας φωστήρας δεν σκέφτηκε όχι μόνο να απαγορεύσει το παρκάρισμα μετά τον Πόντε αλλά και να ειδοποιεί ότι υπάρχει ελεύθερο πάρκινγκ λίγο παραπέρα.
Γιατί κανένας φωστήρας δεν νοιάζεται αυτό το νησί
Γιατί κι εμείς οι πολίτες αδιαφορούμε το ίδιο
Γιατί το νησί βαδίζει χωρίς πυξίδα
Γιατί όλοι οι αριστεροί κυβερνήτες είναι έντιμοι. Δεν είναι τίποτα ψεύτες που στο παρελθόν παρίσταναν πως κάνουν αγώνες για το νησί και τους κατοίκους του, ενώ στην πραγματικότητα ο αγώνας ήταν για να βολευτεί ο πισινός τους σε κάποια θέση εξουσίας.

Προηγουμενο αρθρο
Στο δρόμο για τους Σκάρους...
Επομενο αρθρο
Και το μοναστήρι μαντρί

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.