HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΤελετή ορκωμοσίας Νέας Δημοτικής Αρχής Λευκάδας [Φωτό]

Τελετή ορκωμοσίας Νέας Δημοτικής Αρχής Λευκάδας [Φωτό]

Με κάθε επισημότητα και σύμφωνα με το τελετουργικό πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδρίων της Περιφέρειας η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Χαράλαμπου Καλού, των Δημοτικών Συμβούλων, των Συμβούλων Κοινοτήτων και Προέδρων Κοινοτήτων.

Στη τελετή παραβρέθηκαν επικεφαλής των σωμάτων Ασφαλείας, ο Αντιπερειφερειάρχης κ. Χαλικιάς, οι Δήμαρχοι Μεγανησίου και Βόνιτσας κ.α. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί των εκλεγέντων.

Το τελετουργικό στη σημερινή εκδήλωση περιλάμβανε την ορκωμοσία των νεοεκλεγέντων και την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας. Για την ορκωμοσία συντάσσεται πρακτικό, το οποίο υπογράφεται από το δήμαρχο, τους συμβούλους και τους τοπικούς εκπροσώπους που ορκίστηκαν. Το πρακτικό αυτό συντάσσεται σε δύο (2) αντίτυπα, από τα οποία το ένα αντίτυπο παραμένει στο δήμο και το άλλο αποστέλλεται στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Τελέστηκαν δυο ορκωμοσίες για αυτούς που ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο και αυτούς με πολιτικό.
Ο νέος Δήμαρχος κ. Καλός ανακοίνωσε την τοποθέτηση του Νίκου Σολδάτου στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι νέοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι, καθώς και τα νέα περιφερειακά και δημοτικά Συμβούλια, θα αναλάβουν, επισήμως, καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Τόσο για τις νέες Περιφερειακές Αρχές όσο και για τις Δημοτικές η θητεία τους θα ολοκληρωθεί την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση των νέων δημοτικών συμβουλίων μετά τις εκλογές, την 1η Σεπτεμβρίου, θα προεδρεύσει ο σύμβουλος που τη συγκάλεσε, ενώ το σώμα θα εκλέξει χωριστά και με μυστική ψηφοφορία τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα του.

Μετά τις εκλογές για την ανάδειξη του προεδρείου και κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης θα εκλεγούν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Προηγουμενο αρθρο
Εκδήλωση πυρκαγιάς μικρής έκτασης σε ταχύπλοο σκάφος στο Νυδρί
Επομενο αρθρο
Ψήφισμα Νέας Χορωδίας Λευκάδας για τον θάνατο του Σπύρου Κόγκα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.