HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤεράστιες ευθύνες του υπ. Δικαιοσύνης για την αποφυλάκιση Ρουπακιά

Τεράστιες ευθύνες του υπ. Δικαιοσύνης για την αποφυλάκιση Ρουπακιά

Ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα για την αποφυλάκιση Ρουπακιά: Τεράστιες ευθύνες του υπ. Δικαιοσύνης

Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Αρειος Πάγος αλλά και ο δικηγορικός σύλλογος έχουν τεράστια ευθύνη για την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά, τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

«Η απόφαση δεν είναι πρωτοφανής. Οπως εξελίχθηκε ήταν αναμενόμενη, διότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στην πολιτική ηγεσία της Δικαιοσύνης, στον Αρειο Πάγο και τελευταίος έρχεται ο δικηγορικός σύλλογος, ο οποίος επί δύο μήνες δεν χορηγούσε άδειες να πάμε να δικάσουμε την υπόθεση και έμεναν στην αποχή των δικηγόρων παράλογα και χωρίς καμία λογική», τόνισε ο Γιώργος Μαραγκός, μιλώντας στο Mega.

«Δεν υπάρχουν ελαφρυντικά», υπογράμμισε ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία υπόθεση που εκκρεμεί 30 μήνες, συμπληρώνοντας ότι έπρεπε όσοι έχουν την ευθύνη της Δικαιοσύνης να προβλέψουν να γίνει η δίκη μέσα σε αυτό το διάστημα.

«Ο κ. Ρουπακιάς κατέστη δήθεν κρατούμενος πολυτελείας εντός της οικίας του, κατά το βούλευμα. Από εδώ και πέρα η υπόθεση θα εκφυλίζεται όπως έχει εκφυλιστεί μέχρι σήμερα», τόνισε ακόμη, αναφέροντας ότι σε αυτό το στάδιο έχουν εξεταστεί 15-17 μάρτυρες, από τους συνολικά περίπου 140.

Μάλιστα, σημείωσε ότι η υπόθεση της ανθρωποκτονίας θα είχε λήξει, αν δεν είχε ενωθεί με εκείνη της εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: www.iefimerida.gr

line2

Λόγω παρέλευσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης, αποφυλακίζεται ο Γιώργος Ρουπακιάς, κατηγορούμενος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Οι δικαστές δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν έγκαιρη ολοκλήρωση της δίκης και σύμφωνα με τον νόμο, πιθανότατα, θα είναι πλέον ελεύθερος.

Εν τω μεταξύ, πρόκειται για μια κατάληξη την οποία την γνώριζαν οι πάντες εδώ και πολύ καιρό. Ούτε το «κόμμα», ούτε το αρμόδιο υπουργείο, ούτε η ηγεσία της Δικαιοσύνης μπόρεσαν να ξεπεράσουν το «ανυπέρβλητο εμπόδιο» της κατάλληλης δικαστικής αίθουσας, ώστε η δίκη της Χρυσής Αυγής να γίνεται σε καθημερινή βάση και όχι εκ περιτροπής, όπως συμβαίνει ως σήμερα. Ετσι, στις 18 Μαρτίου, λήγει το ανώτατο όριο για την προσωρινή κράτηση, όπως αποφάσισε με βούλευμα (υπ΄αριθμόν 260), το Συμβούλιο των Εφετών και επιβάλλει στον Ρουπακιά κατ΄οίκον περιορισμό και δυνατότητα να μεταβαίνει στο δικαστήριο με αστυνομική συνοδεία.

Πηγή: www.protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
Πέθανε ο Ιταλός συγγραφέας και φιλόσοφος Ουμπέρτο Έκο
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση Τηλυκράτη για το σημερινό αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.