HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤην άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο δρόμο της Απόλπαινας ζητά με ερώτηση του στη βουλή ο Θανάσης Καββαδάς

Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο δρόμο της Απόλπαινας ζητά με ερώτηση του στη βουλή ο Θανάσης Καββαδάς

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΠΑΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Την παρέμβαση των υπουργών Υποδομών και Εσωτερικών για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο του δήμου Λευκάδας, από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις που έπληξαν το νησί ζητά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο βουλευτής επισημαίνει στους υπουργούς ότι, λόγω έλλειψης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αναβάθμισης του οδικού δικτύου του νησιού, οι δρόμοι ο ένας μετά τον άλλο καταρρέουν μετά από την εμφάνιση έντονων φυσικών φαινομένων, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των κατοίκων, των επισκεπτών και της οικονομικής δραστηριότητας του νησιού.

Όπως αναφέρει, στα προβλήματα που προκλήθηκαν από το σεισμό του 2015 στους δρόμους που οδηγούν προς τις παραλίες των Εγκρεμνών και του Γιαλού που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί αλλά και στα προβλήματα του δρόμου της Λαγκάδας που συνδέει 12 χωριά με τις παραλίες και τους οικισμούς της βορειοδυτικής Λευκάδας όπου τα έργα αποκατάστασης δεν έχουν ξεκινήσει, προστέθηκαν και οι νέες ζημιές από τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις, καθιστώντας ανασφαλείς τους δρόμους και ως προς την προσβασιμότητα αλλά και ως προς τη διέλευση, στο Βορειοδυτικό αυτή τη φορά τμήμα του νησιού.

Καυτηριάζει μάλιστα το γεγονός ότι παρ΄όλες τις ανακοινώσεις περί «χορηγιών εκατομμυρίων ευρώ από το κράτος προς τη Λευκάδα» παρατηρούμε ότι συνεχώς υποβαθμίζονται οι οδικές υποδομές του νησιού χωρίς να δίδεται οριστική λύση στα προβλήματα που, και εξαιτίας των φυσικών φαινομένων, επιδεινώνονται.

Μάλιστα σημειώνει ότι «με ημίμετρα, όπως προσωρινό κλείσιμο οδών, προειδοποιητικές πινακίδες και ανεπαρκή αστυνόμευση ή επιτήρηση προσπαθούν οι τοπικές αρχές να διαχειριστούν ένα πρόβλημα, που απαιτεί συνολικό σχεδιασμό, άμεση κρατική μέριμνα και λύση που θα εξασφαλίσει την προσβασιμότητα με ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της Λευκάδας».

Σύμφωνα με τον βουλευτή το ζήτημα δεν περιορίζεται πλέον μόνον σε «βραχοπαγίδες που χρειάζονται αποφόρηση», ούτε σε απλούς ελέγχους της όποιας τεχνικής υπηρεσίας και φυσικά ούτε σε αποφάσεις για κλείσιμο των δρόμων, σημειώνοντας ότι παρά το γεγονός ότι «η ευθύνη των ενεργειών βαρύνει την αυτοδιοίκηση α και β βαθμού, το κράτος εξακολουθεί –και σωστά- να έχει την εποπτεία και την ευθύνη της χάραξης των πολιτικών σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο».

Τέλος ο κ. Καββαδάς, με δεδομένο ότι 14 ημέρες μετά τις πρόσφατες κατολισθήσεις δεν έχει αποσταλεί τεχνικό κλιμάκιο από το υπουργείο, ερωτά, μεταξύ άλλων, τον υπουργό Υποδομών εάν προτίθεται να αποστείλει ειδικούς στην περιοχή προκειμένου να εκτιμήσουν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί και να καταλήξουν στις ενδεδειγμένες λύσεις.

Για να δείτε ολόκληρη την ερώτηση πατήστε εδώ

Προηγουμενο αρθρο
Τηλυκράτης: Σήκωσε το πρώτο! [φωτό]
Επομενο αρθρο
Επαγγελματικά δικαιώματα σε αποφοίτους ΕΠΑΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.