HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤην Κυριακή έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους οι Λευκαδίτες της Αττικής

Την Κυριακή έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους οι Λευκαδίτες της Αττικής

2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Λευκαδίτες της Αττικής έκοψαν, την Κυριακή 31/1/2016 την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, στα γραφεία του συλλόγου Λευκαδίων Αττικής «Η Αγία Μαύρα». Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Δ.Σ. του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής «Η Αγία Μαύρα» και της Ομοσπονδίας των Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Σ. Κακλαμάνης καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Θ. Λογοθέτης αφού καλωσόρισαν τους παραβρισκόμενους αντάλλαξαν ευχές για χαρούμενο, ειρηνικό και υγιή καινούργιο χρόνο. Την πίτα, όπως κάθε χρόνο, ευλόγησε ο αιδεσιμότατος αρχιερατικός επίτροπος της Μητρόπολης Ν. Σμύρνης πατέρας Δημοσθένης Παπακωστόπουλος.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κος Α. Κακλαμάνης, ο πρώην βουλευτής Λευκάδας κος Ξ. Βεργίνης, ο πρώην πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κος Γ. Κούρτης, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Χασίκου και οι καθηγητές Πανεπιστημίου κ.κ. Φαίδων Κακλαμάνης και Γεώργιος Αραβανής, ο πρόεδρος της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών κος Αθαν. Μελάς και πολλοί πρόεδροι των άλλων συντοπίτικων συλλόγων και ο σπουδαίος βιολονίστας κ. Παν. Φίλιππας με τους συνεργάτες μουσικούς του.

Ξεχωριστής σημασίας ήταν η παρουσία εκπροσώπων από τα αδελφά Επτανησιακά Σωματεία της Αττικής. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από την ομοσπονδία των Κερκυραϊκών Συλλόγων, την ένωση Ζακυνθίων, την ένωση Ιθακήσιων, το σύλλογο Φαρακλάδων Κεφαλλονιάς και ο πρόεδρος της Ένωσης Επτανήσιων Γαλατσίου.

Ακολούθησε πλούσιος μπουφές και προσφέρθηκαν σε όλους φελιά της παραδοσιακής λευκαδίτικης λαδόπιτας.

Τα ΔΣ

Προηγουμενο αρθρο
Κοπή πίτας στο ΚΔΑΠ Morfosi Λευκάδας
Επομενο αρθρο
1975: Χωριάτικος γάμος στην Καρυά Λευκάδας (video)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.