HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤην Πέμπτη 27/4 η κηδεία του Άγγελου Καλκάνη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Την Πέμπτη 27/4 η κηδεία του Άγγελου Καλκάνη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 στις 3:00 μ.μ. θα τελεστεί η κηδεία του Άγγελου Καλκάνη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Σύντομο βιογραφικό του Άγγελου Κωνσταντίνου Καλκάνη

Ο Άγγελος Κωνσταντίνου Καλκάνης γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα με καταγωγή από τη Λευκάδα, όπου ο προπάππος του Άγγελος Φ. Καλκάνης ήταν μέλος της Ιονίου Βουλής και μετά της Ελληνικής Βουλής και ο πατέρας του Κωνσταντίνος Π. Καλκάνης διετέλεσε βουλευτής και Υπουργός από το 1926 μέχρι του θανάτου του το 1961.

Μετά την αποφοίτησή του από το Πειραματικό Σχολείο Αθηνών ο Άγγελος Καλκάνης σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και άσκησε συνεχώς με επιτυχία τη μαχόμενη δικηγορία. Γνώριζε επίσης άπταιστα την γαλλική και γερμανική γλώσσα.

Νεότατος, σε ηλικία 24 ετών, ακολουθώντας τα αχνάρια του πατέρα του, αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Πολιτική. Το 1964 στην ηλικία των 26 ετών, εκλέχτηκε στην εκλογική περιφέρεια του Νομού Λευκάδας βουλευτής με την Ένωση Κέντρου, ο νεότερος τότε σε ηλικία βουλευτής της Ελληνικής Βουλής.

Διετέλεσε αργότερα, επί Νέας Δημοκρατίας, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών από το 1978 μέχρι το 1981.
Μελέτες του και άρθρα πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο και περιοδικό αθηναϊκό και περιφερειακό Τύπο. Ο γιός του, Κωνσταντίνος Καλκάνης ζει μόνιμα στο Λονδίνο όπου εργάζεται ως καθηγητής Πανεπιστημιακού επιπέδου στον τομέα της Ηλεκτρονικής Εκπαίδευσης.

Σε όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης πολιτικής του πορείας, αλλά και πάντα, ο Άγγελος Καλκάνης εκδήλωνε την αγάπη του για τον λευκαδίτικο λαό, ενώ αγαπήθηκε πολύ και εκτιμήθηκε και αυτός από τους Λευκαδίτες.

Προηγουμενο αρθρο
Συλλήψεις στη Λευκάδα για ναρκωτικά
Επομενο αρθρο
Στο Κανάλι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.