HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤιμήθηκαν της Λευκάδας τα Πετράδια!

Τιμήθηκαν της Λευκάδας τα Πετράδια!

Ιδιαίτερη τιμή, βαρύτητα και αξία, αποτελεί για τη Λευκάδα, την ιστορία της, τον πολιτισμό της και τον αθλητισμό της, καθώς και για τον Ελευσίνιο, μικρασιάτη στη καταγωγή, δημοσιογράφο Βαγγέλη Αβραάμ Κουκούλογλου, η βράβευση του βιβλίου του «ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΠΕΤΡΑΔΙΑ» από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού, βουλευτών, πολιτευτών, εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας δημοσιογράφων, δημοσιογραφικών Ενώσεων της Αθήνας και της Περιφέρειας, Ασφαλιστικών Ταμείων, κορυφαίων αθλητικών συντακτών και πλήθος κόσμου από όλα τα φάσματα του αθλητικού, πνευματικού, πολιτιστικού και κοινωνικού κόσμου.

Ο συγγραφέας του βιβλίου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αφού ευχαρίστησε για την ασύνορη, όπως την χαρακτήρισε τιμή, που του έγινε από την αρμόδια επιτροπή βραβείων του Π.Σ.Α.Τ, το Δ.Σ του Συνδέσμου και τους ανθρώπους οι οποίοι κόσμησαν και στόλισαν και αρωμάτισαν, σύμφωνα με όσα υπογράμμισε, με την παρουσία τους αυτή την εκδήλωση, εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη μεγάλη αγάπη του για το πανέμορφο νησί του Ιονίου κι ότι το βιβλίο αυτό γράφτηκε «σε έτσι σαν μια καντάδα θύμησης και νοσταλγίας για τις ομάδες και τα παιδιά της αλάνας, της γειτονιάς, της ξωμεριάς και της απλωσιάς μιας άλλης εποχής.
Σε μια προσπάθεια για να τιμηθούν ξέχωρα από τους πρωταγωνιστές της προπολεμικής και της μεταπολεμικής εποχής, όλοι εκείνοι οι αφανείς ήρωες, ζώντες και νεκροί, που κατέθεσαν αφιλοκερδώς την ψυχή και την καρδιά τους, για τα κοινωνικά εξελισσόμενα της όμορφης Λευκάδας». Και κατέληξε:

Όλοι γνωρίζουν ότι πριν από τρία χρόνια ακριβώς, σ’ ένα άλλο πόνημά μου είχε απονεμηθεί παρόμοιος έπαινος και συγκεκριμένα για το βιβλίο μου «ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΕΥΣΪΝΑ» που είχε παρουσιάσει ο συνάδελφος Παύλος Γερακάρης.

Ο τίτλος του βιβλίου αποδείχθηκε προφητικός. Από την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 είμαι ένας από τους πολίτες της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021! Σας παρακαλώ μη ξεχνάτε και βοηθήστε την πόλη μου!».

Προηγουμενο αρθρο
Το πιάτο -Της Νόνης Σταματέλου
Επομενο αρθρο
Στην εξάνθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.