HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤι γίνεται με τα έργα των δρόμων στους Εγκρεμνούς και Γιαλό;

Τι γίνεται με τα έργα των δρόμων στους Εγκρεμνούς και Γιαλό;

Στην αρχή της χτεσινής (28/6) συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος στη διαδικασία των ανακοινώσεων, ανέφερε πως, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τα έργα στους Εγκρεμνούς και το Γιαλό.

Στην διαδικασία των ερωτήσεων που ακολούθησαν και προηγήθηκαν της ημερήσιας διάταξης, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γληγόρης ρώτησε: [διαβάζω προχτεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας που αναφέρει: «Όπως πληροφορηθήκαμε από το ΥΠΟΜΕΔΙ, απέτυχε ή πρώτη απόπειρα δημοπράτησης των έργων για τους δρόμους Εγκρεμνών και Γιαλού στο νησί μας. Αιτία ήταν ότι από τις δέκα εταιρείες που προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος στις συγκεκριμένες δημοπρατήσεις, εμφανίστηκαν μόνο τρεις κι αυτές με προσφορές έκπτωσης πολύ χαμηλές και περιέργως στα ίδια επίπεδα. Ή δημοπράτηση θα επαναληφθεί άμεσα και θα σας ενημερώσουμε όταν έχουμε νέα στοιχεία» Εσείς κ Δήμαρχε μας είπατε κάτι άλλο, τι ισχύει τελικά;]

Ο δήμαρχος στην απάντησή του είπε: «δεν ξέρω τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σας ανέφερα ό,τι μου είπε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου με τον οποίο μίλησα. Ξέχασα προηγουμένως να αναφέρω πως γίνεται διαπραγμάτευση με μια από τις εταιρείες για το θέμα της έκπτωσης. Μόλις και αυτό το εμπόδιο ξεπεραστεί μπορεί να μπει ο εργολάβος.»

Τώρα μεταξύ της λέξεως «ολοκληρώθηκε» και του «γίνεται διαπραγμάτευση ακόμα», που χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος για το ίδιο θέμα, με διαφορά μισής ώρας, υπάρχει όπως και να το κάνουμε διαφορά και στο νόημα και στη διαδικασία. Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός, σημαίνει, υπογράφεται σύμβαση και ξεκινά το έργο. Γίνεται διαπραγμάτευση σημαίνει, μπορεί να μην υπάρξει συμφωνία και ο διαγωνισμός να επαναπροκηρυχτεί.

Αν μάλιστα δεν γινόταν η ερώτηση, και δεν μας έλεγε ο Δήμαρχος όσα ξέχασε στην αρχή, θα μέναμε με την εντύπωση ότι ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε. Αν επίσης κάποιος απουσίαζε την ώρα των ερωτήσεων ή δεν έδινε προσοχή, κάλλιστα θα μπορούσε να γράψει «ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τα έργα στους Εγκρεμνούς και το Γιαλό» και να είναι και εν μέρει σωστός και αγαπητός στο Δήμο!

87

Προηγουμενο αρθρο
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Λαϊκής Ενότητας
Επομενο αρθρο
3ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας 9 & 10 Ιουλίου

3 Σχόλια

  1. Μ.Β.
    30 Ιουνίου 2016 at 18:04 — Απάντηση

    Διαπραγματευσεις…………στο εργο…….λετε!!!
    Διαπραγματευσεις στην ζωη μας κανετε καθημερινα λεω εγώ!!!!!

  2. Α.Κ.
    29 Ιουνίου 2016 at 21:43 — Απάντηση

    Πειτε καθαρα και ξαστερα:
    Λενε διαρκως ψεματα οι τυχαιοι σοβαροφανεις αριστεροι.
    Δυστυχως μπλεξαμε. Κι εμεις που ξερουμε προσωπα και πραγματ,δυστυχως διαψευστηκαμε. Ειχαμε ελπιδα που την εκανα κουρελι ..

  3. anwnimos
    29 Ιουνίου 2016 at 14:32 — Απάντηση

    Μα στο ίδιο στάδιο βρισκόταν και η υπόθεση της υποθαλάσσιας με δύο κατατεθημένες προτάσεις!
    Και είδαμε την κατάληξη………..
    Έτσι εννοείται το ολοκληρώθηκε?
    Η συγκεκριμμένη Δημοτική αρχή όλο βιάζεται να ανακοινώσει και να θριαμβολογήσει κι όλο μετά τα μπερδεύει και τα ανακατεύει τα πράγματα όπως με τον Τηλυκράτη.
    Ενδιαφέρον πάντως ότι αλληλοδιαψεύδονται Δήμαρχος και Σύριζα έστω και μέσω facebook(αυτή είναι η σοβαρότητα του τοπικού Σύριζα….) Κάποιου η μύτη σίγουρα μεγαλώνει!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.