HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤι γύρευε ο Λάκης στο Gazarte;

Τι γύρευε ο Λάκης στο Gazarte;

Όχι, με τον Ολάντ δεν προσεκλήθη να πιει ποτό η Δημουλά, ο Λάνθιμος ή ο Γαβράς. Προσεκλήθη ο Λάκης Λαζόπουλος! Η απάτη κουκουλώνεται, Αλέξη. Η αμορφωσιά ποτέ.

4
Η μεγάλη πνευματική μορφή της σύγχρονης Ελλάδας και πνευματικός ιδαλγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο παγκοσμίως γνωστός Λάκης Λαζόπουλος (σε Μελβούρνη και Αστόρια), περιμένει τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας να πιούν ποτάκια στο Μαξίμ.

Ένα απλό σημείωμα για να επισημάνω το εξής: στο ανεπίσημο ποτό που πήγαν να πιούν μαζί, μετά το δείπνο, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας δεν είχε προσκληθεί κανένας Έλληνας που έχει παράγει κάτι της προκοπής – κάποιο πνευματικό έργο, ένα βιβλίο, ένα φιλμ. Ή κάποιος που να είναι στοιχειωδώς γνωστός και στη Γαλλία για κάτι αξιοσημείωτο.

Δεν προσκλήθηκε π.χ. ο Λάνθιμος που γυρίζει ταινίες διεθνούς αναγνώρισης. Ο Δημητριάδης, που το έργο του τιμάται στο Παρίσι. Ο Γαβράς. Η Δημουλά. Πολλοί συγγραφείς ή ηθοποιοί που πιθανόν να τους γνωρίζει και ο Ολάντ.

Όχι. Προσκλήθηκε ο χαμηλού γούστου και χαμηλών επιδόσεων τηλευαγγελιστής του Τσίπρα. Ο κύριος Λαζόπουλος. Το εργο του οποίου είναι σχεδόν βέβαιο ότι αγνοεί ο πρόεδρος της χώρας που έχει γεννήσει τον Σεζάν και τον Μπαλζάκ. Και το οποίο έργο, εάν το γνώριζε (ιδίως το πιό πρόσφατο, με τα εκχυδαϊσμένα αστεία του αλτσαντίρι εναντίον ανυπεράσπιστων κακομοίρηδων ή συνηθέστερα αντιπάλων του Τσίπρα), μια κάποια αηδία σίγουρα θα την ένοιωθε.

Όμως αυτός είναι ο πνευματικός κόσμος του Τσίπρα. Ο οποίος Τσίπρας, απασχολημένος με την οικοδόμηση του υπαρκτού κομμουνισμού, είναι φανερό ότι δεν έχει προλάβει να ανοίξει βιβλίο. Δεν έχει ιδέα από ζωγραφική, κίνηση ιδεών κ.λπ. Οι γνώσεις του φτάνουν μέχρι τις σαχλές πολιτικές μόδες (τον Ζίζεκ!), ή τους τσαρλατάνους που του πουλάνε εκδούλευση και λίγες δηλώσεις on camera.

Δεν είχα ποτέ την ψευδαίσθηση ότι μας κυβερνά ο Μιτεράν, που έφευγε από τα συμβούλια για να συμφάγει και να συζητήσει με την Μαργκερίτ Ντυράς. Ούτε ο Κωνσταντίνος Καραμαλής που έκανε παρέα με τον Ελύτη, τον Χορν και τον Χατζιδάκι. Αλλά ακόμα και ο πιο ακαλλιέργητος, ο πιο αμόρφωτος πρωθυπουργός φροντίζει να περιστοιχίζεται από τα πνευματικά πρόσωπα του τόπου του -όχι από τους σταρ της χυδαίας τηλεόρασης, ακόμα κι αν του κάνουν την βρωμοδουλειά.

Κι ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν ήθελε να γλεντήσει την ελληνική του παρακμή με τα λαμόγια που είχε κάνει υπουργούς, πήγαινε στο Περιβόλι του Ουρανού. Αλλά για την διεθνή διπλωματία και τα τραπέζια και τον πολιτισμένο κόσμο είχε βιτρίνα στο Υπουργείο Πολιτισμού την Μελίνα -ένα πρόσωπο διεθνώς γνωστό, εκτιμητέο, λαμπερό και δικτυωμένο. Ήξερε να ξεχωρίσει τα ιδιωτικά βίτσια από τις δημόσιες αρετές.

Ο ακαλλιέργητος Τσίπρας τα κάνει σάλα-τραπεζαρία ένα. Έχει για Μελίνα του τον Λαζόπουλο ή τον επικολυρικό στα όρια της φαιδρότητας, επίσης παγκοσμίως άγνωστο …Ξυδάκη!

Ψυχώ και κλαυσίγελως.

5

Πηγή: www.lifo.gr

Προηγουμενο αρθρο
Επιχείρηση αντιμετώπισης του κόκκινου σκαθαριού
Επομενο αρθρο
Αναμνήσεις (Αύγουστος 1969)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.