HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤι είναι τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα που θα μετατρέψουν όλη την Ελλάδα σε… Μονακό

Τι είναι τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα που θα μετατρέψουν όλη την Ελλάδα σε… Μονακό

Στον κλάδο του τουρισμού και συγκεκριμένα στα σύνθετα τουριστικά καταλύματα, τα οποία αποτελούν το νέο προϊόν, επικεντρώνεται η κυβέρνηση για την προσέλκυση μεγάλης κλίμακας επενδύσεων.

Το σχέδιο νόμου για τον τουρισμού που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή τροποποιεί της διατάξεις για τη δημιουργία τους, δίνοντας τη δυνατότητα πώλησης των πολυτελών κατοικιών που περιλαμβάνουν, όταν ακόμη η κατασκευή του τουριστικού θερέτρου βρίσκεται στη φάση των σχεδίων.

Τι είναι τα «σύνθετα τουριστικά καταλύματα»

Τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα περιλαμβάνουν υποχρεωτικά

  • ξενοδοχεία 5 αστέρων,
  • γήπεδα γκολφ
  • συνεδριακά κέντρα
  • μαρίνες
  • κέντρα θαλασσοθεραπείας
  • μονάδες ιαματικού τουρισμού
  • κέντρα αναζωογόνησης
  • τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες
  • και άλλα.

Στο νέο σχέδιο νόμου προβλέπεται ότι οι τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες θα μπορούν αν μισθωθούν μακροχρόνια ή να πωληθούν όταν ακόμη η επένδυση βρίσκεται στο φάση των σχεδίων.

Παράδειγμα τέτοιων σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων αποτελεί Ιδιοκτήτρια της έκτασης των 2.500 στρεμμάτων στη νότια Ιθάκη είναι η επένδυση της εταιρείας Smenter Limited που έχει σχεδιαστεί να γίνει στη νότιο Ιθάκη και αναμένεται να μετατρέψει το νησί του Οδυσσέα σε… Μονακό.

12

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Αδειες εξπρές για τα καταλύμματα

Επίσης το νέο νομοσχέδιο για τον τουρισμό που κατατέθηκε για επεξεργασία και ψήφιση στη Βουλή, προβλέπει διαδικασίες εξπρές για την αδειοδότηση των καταλυμάτων.

Συγκεκριμένα, προβλέπει την χορήγηση του ειδικού σήματος λειτουργίας των ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων μέσα σε 50 ημέρες.

Η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών απλοποιείται πλήρως, καθώς οι ενδιαφερόμενο θα μπορούν να καταθέτουν το φάκελό τους ακόμη και στα ΚΕΠ. Επίσης, προβλέπονται κυρώσεις που ξεκινούν από πρόστιμα των 1.000 ευρώ και φθάνουν μέχρι και τη σφράγιση των μονάδων, σε περίπτωση που εντοπιστεί επιχείρηση που δεν διαθέτει το απαιτούμενο ειδικό σήμα.

Με βάση το νέο νομοσχέδιο, πάντως, αρμόδια αρχή για τη χορήγηση του ειδικού σήματος λειτουργίας είναι το υπουργείο Τουρισμού (αστέρια για τα ξενοδοχεία, κλειδιά για τα επιπλωμένα δωμάτια/διαμερίσματα), ενώ η κατάταξη των καταλυμάτων με βάση τα αστέρια και τα κλειδιά θα γίνεται από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Τριμελής Επιτροπή Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας: Άμεση κατάργηση του νομου 4250/14
Επομενο αρθρο
Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, για διακεκριμένες κλοπές στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.