HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤούτος ο τόπος είναι ένας μύθος από χρώμα και φως

Τούτος ο τόπος είναι ένας μύθος από χρώμα και φως

Η λευκαδίτικη γη κρύβει πολλές εκπλήξεις. Από τις ψηλές κορυφές μέχρι τη θάλασσα προσφέρει μοναδικές εικόνες στον περιπατητή. Ένας πεζοπορικός περίπατος στη Λευκάδα προσφέρει πλούτο εικόνων και εμπειριών που μένουν στη μνήμη ανεξίτηλες. Στη διαδρομή ο περιπατητής, ιδιαίτερα την Άνοιξη, θα βρεθεί ανάμεσα σε πολύχρωμα χαλιά από αγριολούλουδα. Θα σταματήσει να φωτογραφήσει εκπληκτικές ομορφιάς αυτοφυείς ορχιδέες και θα απόλαυση χρώματα και αρώματα που απλόχερα προσφέρει η λευκαδίτικη γη.


Ορχιδέα Ophrys Heldreichii

Ο Γιάννης Φίλιππας τα τελευταία χρόνια οργανώνει πεζοπορικούς περιπάτους. Στην επιστροφή εκτός από την απόλαυση που έχει αποκομίσει, έχει αιχμαλωτίσει με τη φωτογραφική του μηχανή όμορφα, σπάνια, ονομαστά αγριολούλουδα του νησιού μας.

«Τούτος ο τόπος είναι ένας μύθος από χρώμα και φως ένας μύθος κρυφός με τον κόσμο του ήλιου δεμένος.»

Ακολουθούν φωτογραφίες του Γιάννη Φίλιππα.

Προηγουμενο αρθρο
Έφτασε η στιγμή για το Run for History
Επομενο αρθρο
Το εργοστάσιο ΚΟΡΠΗ της Nestlé στο Μοναστηράκι Βόνιτσας ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό, στις 23 Μαρτίου 2019

1 Σχόλιο

  1. Αναγνώστης
    28 Απριλίου 2023 at 23:47 — Απάντηση

    Εξαιρετικές λήψεις από τον καλλιτέχνη. Η φωτογραφία ζει με τη σιωπή. Οι φωτογραφίες του κ. Γιάννη Φίλιππα έχουν φωνή, λόγο, αφήγηση πέρα από την εικόνα. Υποκλίνομαι.
    Από την άλλη θυμάμαι… «Αν θέλεις να δεις και να θαυμάσεις τη χλωρίδα της Λευκάδας πρέπει να σκύψεις, να γονατίσεις, να φέρεις το πρόσωπό σου κοντά στο χώμα, να προσκυνήσεις, με άλλα λόγια και να ταπεινωθείς μπροστά στα μικρά αγριολούλουδα, να γρατζουνηθείς από ασφελαχτούς και αγκάθια για να θαυμάσεις κάτω από τον ίσκιο ενός πουρναριού μια πανέμορφη παιώνια, να περπατήσεις αρκετά χιλιόμετρα για να σου δοθεί η χάρη να αγκαλιάσεις με το μάτι σου τα πολύπλοκα σχήματα και χρώματα από τις ορχιδέες που φυτρώνουν απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ όλο το νησί μας!»
    (Από το λεύκωμα του «ποιητή της γής» Μπάμπη Λάζαρη).

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.