HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤο αγνάντιο της Καρυάς

Το αγνάντιο της Καρυάς

Οι άσχημες και οι ντροπιαστικές εικόνες του τόπου πολλές φόρες είναι δίπλα δίπλα με τις όμορφες. Είναι δε οι ίδιες στα περισσότερα σημεία του νησιού. Ένα πανέμορφο τοπίο πνιγμένο στα σκουπίδια. Είναι σαν κατάρα.

Σταματάς να αγναντέψεις τη θέα, να χαρείς την ομορφιά, να φωτογραφίσεις τοπία σπάνιας ομορφιάς και την ίδια στιγμή που σε πλημμυρίζει το δέος και η ομορφιά, κάνεις μια κίνηση και τα καταστρέφεις όλα.

Λίγο έξω από την Καρυά με κατεύθυνση την Εγκλουβή υπάρχει ένα μοναδικό αγνάντιο. Βρίσκεται σε ένα πλάτωμα το δρόμου. Μπορείς να σταματήσεις το αυτοκίνητο να κατέβεις. Υπάρχουν όμορφα πετρόχτιστα πεζούλα να καθίσεις και να χαρείς την ομορφιά του τοπίου.

dscn1754

Ακριβώς μπροστά στα πόδια σου απλώνεται ο κάμπος της Καρυάς. Στα αριστερά σου μια όμορφη πευκόφυτη πλαγιά. Αν είσαι και λίγο παρατηρητικός, θα προσέξεις και ένα σπάνιο και ακριβοθώρητο λουλούδι.

dscn1739

dscn1740

dscn1742

Ακριβώς μπροστά σου, στο τελείωμα του δρόμου, μπροστά από τα πεζούλια, βρίσκονται πεταμένα, τα σκουπίδια, μπουκάλια αναψυκτικών, πλαστικά από καφέδες και σακούλες από σνακ.

dscn1750

Στα δέκα μέτρα παραπέρα ένας κάδος απορριμμάτων άδειος και απέξω πεταμένο ένα παλιό ψυγείο. Η περιοχή είναι απομακρυσμένη από το χωριό. Αυτός που τοποθέτησε τον κάδο, είχε κατά νου αυτούς ακριβώς που θα σταματήσουν στο αγνάντιο. Όμως οι σκέψεις τους δεν συναντήθηκαν!!

dscn1755

Το ψυγείο τώρα, απ’ όπου και να το δεις, δεν έχει καμία δουλειά εκεί.

Προηγουμενο αρθρο
Ο Ποπολάρος από ηλεκτρονική Μακρόνησο και τα ανεπιτήρητα βοοειδή!
Επομενο αρθρο
Η Ασπασία μας έφτιαξε μουσταλευριά

1 Σχόλιο

  1. Θοδωρής Αραβανής
    23 Σεπτεμβρίου 2016 at 13:48 — Απάντηση

    Να κάνετε και ένα αφιέρωμα στα αγνάντια ,( γιατί είναι πολλά και ποικίλης θέασης και τοπιογραφίας ) των Ρεκατσινάτων Λευκάδος.
    Και να χρησιμοποιηθούν για την λήψη της εκτεινόμενης τοπιογραφίας κατάλληλες λήψεις φωτογραφικού βάθους, αν είναι δυνατόν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.