HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤο αδιαχώρητο με τα ποδήλατα στο Κάστρο!!

Το αδιαχώρητο με τα ποδήλατα στο Κάστρο!!

Καλησπέρα σας,
Είμαι μια απλή πολίτης αυτής της πόλης και σας επισυνάπτω δυο φωτογραφίες από την παραλία Κάστρο Λευκάδας, σήμερα 20/07/2019, όπου επικρατούσε το αδιαχώρητο από ποδήλατα.

Καμία αρχή αυτού του τόπου δεν έχει μεριμνήσει τόσα χρόνια να τοποθετήσει βάσεις ποδηλάτων σε μια από τις ελάχιστες παραλίες εντός πόλης που μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση με ποδήλατο (κακά τα ψέματα δεν οδηγούν όλοι σε αυτό το νησί).

Θεωρώ ότι ίσως είναι ο μόνος τόπος, μέσω των media, να «συγκινηθούν» οι αρχές και να αλλάξει κάτι.
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και εύχομαι καλό απόγευμα!
Με εκτίμηση,
Κ.Β.

Άρωμα Λευκάδας: Χαιρόμαστε για την πρωτοβουλία της αναγνώστριας να δημοσιοποίηση την ολόσωστη σκέψη της. Είναι μια ενεργός πολίτης και είναι προς τιμήν της. Μας δίνει την ευκαιρία να προσθέσουμε κάποιες δικές μας σκέψεις.

Είναι γνωστό πως το νησί μας έχει παράδοση στη χρήση του ποδηλάτου. Μια παράδοση που οι σύγχρονοι άρχοντες δεν φρόντισαν να καλλιεργήσουν ώστε και οι νέοι να έχουν ζήλο για την μετακίνηση με  ποδήλατο όπως οι παλαιότεροι.

Είναι ακόμα γνωστό πως σε αρκετά μέρη της Ελλάδας και σε πολλά περισσότερα του εξωτερικού, η χρήση του ποδηλάτου για μετακινήσεις μέσα στην πόλη και στα πέριξ αυτής μέρη, προωθείται με κάθε τρόπο, σαν λύση για την απομάκρυνση των αυτοκινήτων από το κέντρα των πόλεων.

Οι διευκολύνσεις λοιπόν όσων χρησιμοποιούν ποδήλατα (ποδηλατοδρόμοι, χώροι στάθμευσης) θα έπρεπε να είναι από τα πρώτα και βασικά που θα προωθούσαν όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον και την ποιότητα ζωής της πόλης. Και ασφαλώς, η με κάθε τρόπο προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης.
Στα… μέρη μας αυτά είναι ακόμα ζητούμενα…

Προηγουμενο αρθρο
Μετωπική σύγκρουση οχημάτων στον Άγιο Νικόλαο
Επομενο αρθρο
«Κατασκήνωση στην Πόλη» και φέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.