HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ«Το Ανοιχτό Πνεύμα του Λευκάδιου Χέρν» στη Λευκάδα

«Το Ανοιχτό Πνεύμα του Λευκάδιου Χέρν» στη Λευκάδα

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας και το Ίδρυμα του Λευκάδιου Χέρν διοργανώνουν στις 4-5-6 Ιουλίου 2014, ένα τριήμερο αφιερωμένο στον Ιαπωνικό πολιτισμό με αφορμή τη συμπλήρωση 110 χρόνων από το θάνατο του Λευκάδιου Χέρν. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Στις 4 Ιουλίου 2014 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ιστορικού και Διαπολιτισμικού Κέντρου Λευκάδιος Χέρν που στεγάζεται σε ανακαινισμένη αίθουσα στο ισόγειο του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου.  Πρόκειται για μια έκθεση που αναπαριστά το ταξίδι της ζωής του Λευκάδιου Χέρν από τη Λευκάδα μέχρι την Ιαπωνία.

Στις 5 και 6 Ιουλίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Ionian Blue θα διεξαχθεί το Διεθνές Συμπόσιο «ΤοΑνοιχτό πνεύμα του Λευκάδιου Χέρν. Από τη Δύση στην Ανατολή». Σε αυτό συμμετέχουν επιστήμονες από τηνΙαπωνία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Τη χώρα μας εκπροσωπούν ο Λευκαδίτης συγγραφέας Σωτήρης Χαλικιάς και ο καθηγητής Δημήτρης Βασιλειάδης.

Το Διεθνές Συμπόσιο πραγματοποιείται συμβολικά στη Λευκάδα, τόπο γέννησης του Λευκάδιου Χέρν, με σκοπό να ερμηνεύσει το πνεύμα του Λευκάδιου επικεντρώνοντας στο πως αυτό διαμορφώθηκε μετά από μια ποικιλία επιδράσεων από διαφορετικές  κουλτούρες στο ταξίδι της ζωής του.

Στις 5 και 6 Ιουλίου 2014 στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ιαπωνικού πολιτισμού όπως η τελετή τεϊοποσίας και το εργαστήρι ιαπωνικής χειροτεχνίας (origami).  Οιεκδηλώσεις θα είναι ανοιχτές στο κοινό.

Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014 στις 21.30 στο Ανοιχτό Θέατρο θα παρουσιαστεί μια βραδιά απαγγελίας για το Λευκάδιο Χέρν από τους Ιάπωνες καλλιτέχνες Shiro Sano και Kyoji Yamamoto.

Την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014 στις 21.30 στο Ανοιχτό Θέατρο θα πέσει η αυλαία της διοργάνωσης με το παραδοσιακό Ιαπωνικό Κουκλοθέατρο Seiwa Bunraku και το έργο ¨Yuki Onna¨.

Προηγουμενο αρθρο
Ευχές για το Πάσχα από τη Νέα Χορωδία Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Ακόμα μια βλάβη στο σύστημα ύδρευσης…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.