HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤο διεθνές κοινωνικό φόρουμ «Ρώσικη Εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά» στην Λευκάδα

Το διεθνές κοινωνικό φόρουμ «Ρώσικη Εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά» στην Λευκάδα

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Λευκάδα 24 Σεπτεμβρίου 2014

Το διεθνές κοινωνικό φόρουμ «Ρώσικη Εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά» στην Λευκάδα

Το διεθνές κοινωνικό φόρουμ «Ρώσικη Εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά», ένα απο τα μεγαλύτερα κοινωνικά έργα στον τομέα της σύγχρονης λαϊκής (μη κυβερνητικής) διπλωματίας, του διαλόγου μεταξύ των λαών και της πολιτιστικής ανταλλαγής, λαμβάνει χώρα στη Λευκάδα από 28 έως 30 Σεπτεμβρίου με την υποστήριξη του Δήμου Λευκάδας.

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου αναμένεται να καταπλεύσει ανοιχτά της Λευκάδας η ναυαρχίδα του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας από το στόλο της Μαύρης Θάλασσας, το πυραυλικό καταδρομικό «Μοσκβά». Οι ναύτες, η στρατιωτική ορχήστρα και η χορωδία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του φόρουμ και είναι σημαντικά πρόσωπα της γιορτής, που είναι αφιερωμένη στην φιλία και τον πολιτιστικό διάλογο μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας.

Την ίδια μέρα, αναμένεται να φτάσουν οδικώς στην Λευκάδα 30 Ρώσοι βουλευτές αλλά και δημοσιογράφοι. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως τις εκδηλώσεις αναμένεται να καλύψουν 4 κρατικά κανάλια.

Η Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, είναι η μέρα κορύφωσης των εκδηλώσεων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Ώρα 9:00 π.μ: Επίσημη επίσκεψη των Ρώσων αξιωματούχων στο Δήμαρχο Λευκάδας.

Ώρα 11:00 π.μ: Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Ιόνια νησιά – ιστορικός χώρος συνεργασίας Ελλήνων και Ρώσων».

Ώρα 13:00 μ.μ.: Γεύμα εξ όνοματος του Δημάρχου για τους επίσημους προσκεκλημένους.

Ώρα 19:30 μ.μ.: Εορταστική συναυλία της ορχήστρας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ώρα 22:00 μ.μ.: Υποδοχή στο καταδρομικό πυραύλων «Μοσκβά» του πολεμικού στόλου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, η Ρωσική αντιπροσωπεία και το πυραυλικό καταδρομικό «Μοσκβά» αναχωρούν από την Λευκάδα.

Λίγα λόγια για το διεθνές κοινωνικό φόρουμ «Ρώσικη Εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά»

Το διεθνές κοινωνικό φόρουμ «Ρώσικη Εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά» διοργανώνεται κάθε χρόνο απο το 2002 και σήμερα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ρωσικο-ελληνικά κοινωνικά φόρουμ.

Από την ρωσική πλευρά οι οργανωτές είναι η Παγκόσμια Ρωσική Λαϊκή Σύνοδος και η Ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ στην πόλη της Μόσχας με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ρώσικης Ομοσπονδίας στην Ελλάδα και του Επίτιμου προξένου της Ρώσικης Ομοσπονδίας στα Ιόνια Νησιά.

Η «Ρώσικη Εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά» παίζει σημαντικό ρόλο στην διμερή πολιτιστική ανταλλαγή, στην ανάπτυξη της λαϊκής διπλωματίας, στην ενδυνάμωση των πνευματικών και ιστορικών δεσμών μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας.

Το φόρουμ αποκαλύπτει στην ρωσική και ελληνική κοινωνία τον ρόλο της Ρωσίας στην ίδρυση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους με τις προσπάθειες του ναυάρχου Αγίου Θεόδωρου Ουσακώφ, και επίσης φέρνει πιο κοντά τους λαούς της Ελλάδας και της Ρωσίας μέσω του πολιτισμού και των παραδόσεων.

Στο πλαίσιο του φόρουμ διοργανώνονται παρελάσεις, λειτουργίες, εορταστικές συναυλίες, επιστημονικά συνέδρια, εκθέσεις, φεστιβάλ, και αθλητικές εκδηλώσεις.

Σημαντικό θέμα δημόσιας συζήτησης στο φόρουμ το 2013 ήταν η κατανόηση του ρόλου του προσκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού για την ανάπτυξη πνευματικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Ρωσίας.

Στα πλαίσια της «Ρώσικης Εβδομάδας» κάθε χρόνο τα Ιόνια Νησία επισκέπτονται καράβια του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας.

rosiki_13

Προηγουμενο αρθρο
Ευχαριστήρια επιστολή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 4ου Δημ. Σχολ.Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Πανλευκάδιος – Θρίαμβος Λούρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.