HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤο εκκλησάκι στη Λευκάδα!!

Το εκκλησάκι στη Λευκάδα!!

Βρήκαμε την εικόνα στη Χαραμόγλειο Βιβλιοθήκη. Είναι από την εφημερίδα Espresso στις 12 Αυγούστου 2001. Από πάνω αναγράφεται το όνομα της Έλλης Στάη και από κάτω ο τίτλος «Το εκκλησάκι στη Λευκάδα».

IMG_3539

Αυτό που τράβηξε την προσοχή μας ήταν η λέξη «εκκλησάκι». Κανένας στην Λευκάδα δεν έχει αναφερθεί για την εκκλησιά του Αγίου Σπυρίδωνα ως «εκκλησάκι».

Κάτω από τη φωτογραφία αναφέρεται κανονικά: «Η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στην κεντρική πλατεία του νησιού.»

Το εικονιζόμενο ζευγάρι είναι: ο αείμνηστος Αριστοτέλης Χαραμόγλης με τη σύζυγο του Βούλα Καρύδη.

Προηγουμενο αρθρο
Τα (Ξε)Λευτερώματα
Επομενο αρθρο
Γάμος κροίσων στο νησί του Ωνάση

1 Σχόλιο

  1. mpanelos
    22 Οκτωβρίου 2015 at 01:02 — Απάντηση

    Από τότε (2001) μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πάρα πολλά…..σχεδόν όλα όσον αναφορά στο “Εκκλησάκι” που τιτλοφορείται η ανάρτησής σας.
    Κυρία Σάντα, πλέον όλοι γνωρίζουμε τη σημασία για το τόπο μας που έχει διαγράψει ο ιστορικός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.
    Βέβαια το λυπηρό είναι ότι ο Ναός αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και μέχρι να τελειώσουν τα δικαστήρια περί του ιδιοκτησιακού το μνημείο θα επιβαρυνθεί περισσότερο.
    Οι ευθύνες του Δήμου Λευκάδας αλλά και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας είναι τεράστιες για το πως έχουμε φθάσει μέχρι εδώ και καλό θα ήταν να αφήσουν την πολύ θεωρία (χρήσιμη είναι και αυτή βέβαια) και να αρχίσουν να διοικούν αυτή τη πόλη και αυτό το Δήμο που τους εμπιστεύτηκαν οι πολίτες και να εφαρμόσουν το νόμο με μηδενική ανοχή. Ο κόσμος πλέον απαιτεί έργο και όχι άλλο βερμπαλισμό. Αποτελεί ερωτηματικό η στάση του Δήμου στο θέμα του ιστορικότερου μνημείου στο κέντρο της πόλης μας. Για την Αρχαιολογική υπηρεσία δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να αναφερθούμε γιατί αυτή φέρει και την μεγαλύτερη ευθύνη για αυτό το χάλι μέσα στη πόλη μας.
    Όσον αναφορά την Μητρόπολη μας εδώ ας κρατήσουμε μικρό καλάθι μέχρι να εκδηλώσουν τις πραγματικές προθέσεις τους σχετικά με την χρήση του Ναού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.