HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤο ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται σε όλο το νησί της Λευκάδας!

Το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται σε όλο το νησί της Λευκάδας!

Έναν ενδιαφέροντα χάρτη της Λευκάδας μας έστειλε αναγνώστρια σχετικά με το ελεύθερο κάμπινγκ. Ο χάρτης βρίσκεται αναρτημένος στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του Δήμου Λευκάδας και αναφέρει ρητά, τόσο με σύμβολα όσο και με κείμενο, ότι το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται σε όλο το νησί! Έχει ημερομηνία 2010!

http://www.lefkada.gov.gr/LinkClick.aspx?fileticket=yRlgNEDUxFs%3d&tabid=36

Μέσω αυτής της ιστοσελίδας πριν από λίγες εβδομάδες δημιουργήθηκε μια πολύ γόνιμη συζήτηση σχετικά με την ελεύθερη κατασκήνωση και τα προβλήματα που δημιουργεί.

Η ύπαρξη του χάρτη τοποθετεί αυτόματα το πρόβλημα αλλά και την συζήτηση σε άλλες διαστάσεις. Το ερωτήματα είναι εύλογα: αφού απαγορεύεται πως επιτρέπεται ταυτόχρονα; Γιατί δηλαδή δεν εφαρμόζεται η απαγόρευση από τη μεριά του Δήμου;

Επίσης, επειδή ζούμε στη χώρα της πολυνομίας και των ποικίλων αρμοδιοτήτων:

Αυτός ο χάρτης ο οποίος βρίσκεται στο πιο επίσημο σημείο που θα μπορούσε να αναρτηθεί, κοινοποιήθηκε από τον Δήμο, διαχρονικά, στους εμπλεκόμενους φορείς: Λιμεναρχείο, Κτηματική Υπηρεσία, Αστυνομία, δημοτική Αστυνομία; Κι αν κοινοποιήθηκε ζητήθηκαν ευθύνες για την μη τήρηση της απαγόρευσης από τους προαναφερθέντες;

Επειδή πολύ φοβούμαστε, πως ο χάρτης βρίσκεται μεν κρεμασμένος σε επίσημη και περίοπτη θέση, αλλά η ύπαρξη του αγνοείται από αυτούς που έπρεπε να του κάνουν χρήση, καλό είναι οι νέοι ένοικοι του Δημαρχείου να τον μελετήσουν και να τον εφαρμόσουν, αλλιώς να τον αφαιρέσουν.

Προηγουμενο αρθρο
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λευκάδας ο Ανδρέας Κτενάς
Επομενο αρθρο
Διαδοχικές συναντήσεις Βουλευτή και στελεχών του ΤΑΟΛ με υπουργούς

4 Σχόλια

  1. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Φουσαρος
    5 Σεπτεμβρίου 2019 at 19:55 — Απάντηση

    Εδω ολα απαγορευονται και ολα επιτρεπονται. Ο νομος λεει τα ιστιοφορα να ριχνουν αγκυρα 300 μ. απο παραλιες λουομενων και αυτοι αγκυροβολουν τα 30-50 μ. Τους ενοχλησαν τα καμπινγκ?

  2. Άγγελος Σταγιάνος
    4 Σεπτεμβρίου 2019 at 21:12 — Απάντηση

    Νομιζω, πως τα Πευκουλια ειναι μια απο τις 10 παραλιες της Ελλαδος, που επιτρεπεταιτο ελευθερο καμπινκ

  3. Αγγελος
    3 Σεπτεμβρίου 2019 at 20:37 — Απάντηση

    Εδω δε υαρχουν καλαθακια για σκουπιδια κ αλλοι θελουν υποδομες για ελευθερο καμπινκ…

  4. Παρης
    2 Σεπτεμβρίου 2019 at 01:53 — Απάντηση

    Ποσο μα ποσο πισω αυτη η χωρα. Ας φτιαξουν μερικα σημεια ελευυθερου καμπιν για αυτοκινουμενα οπως εχει ολη η ευρωπη με υποδομες να πετανε ληματα. Μετα θελετε και τουρισμο. Σε ολη την ευρωπη υπαρχει και στην ελλαδα δεν τον θελουν γιατι απλα χαλαει την πιατσα στα τοπικα καμπινκ που χρεωνουν την ημερα σαν να εχεις κλησει δωματιο σε ξενοδοχειο και φυσικα χαλαει τους ξενοδοχους.

    Αντε με το καλο να μην ερχεται κανενας τουριστας να ησηχασετε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.