HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤο Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο για τις εκλογές στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Το Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο για τις εκλογές στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Εκλογές Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Εργαζόμενοι –ες, εμποροϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ντελιβεράδες (εργαζόμενοι με τα μηχανάκια) στα ταχυφαγεία και στις ταχυμεταφορές, υπάλληλοι γραφείων εργαζόμενοι σε ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες στο Νοσοκομείο και λοιποί ιδιωτικοί υπάλληλοι

Ζούμε 7 χρόνια τώρα, τον εφιάλτη των μνημονίων που βύθισε έναν στους δυο εργαζόμενους στην φτώχεια και την ανεργία. το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, το εκπαιδευτικό σύστημα καθώς και το σύνολο των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών υπονομεύτηκαν.
Όλοι βιώνουμε τις συνέπειες από τα απανωτά χτυπήματα των εργατικών δικαιωμάτων που είχαν κατακτηθεί με αγώνες και με αίμα. Οι κυβερνήσεις όλες με τα μνημόνια μείωσαν δραματικά μισθούς και μεροκάματα ιδιαίτερα για τους νέους κάτω των 25 χρόνων. Στο χώρο των ιδιωτικών υπαλλήλων κυριαρχεί η μερική απασχόληση και οι ατομικές συμβάσεις εργασίας. Η μερική απασχόληση όμως μόνο στα χαρτιά και στην αμοιβή, όχι όμως και στις ώρες, όπου το 4ωρο γίνεται 6 και σε κάποιες περιπτώσεις και 7 ώρες. Το ίδιο γίνεται με το 6ωρο και το 8ωρο.

Με επίσημα στοιχεία, το τελευταίο εξάμηνο η πλειοψηφία των νέων συμβάσεων το 60%, ήταν συμβάσεις «ευέλικτης» απασχόλησης . Οι ατομικές συμβάσεις εργασίας υπογράφονται με το πιστόλι στον κρόταφο, αφού ο εργαζόμενος μπροστά στο φάσμα της ανεργίας και της ανέχειας υπογράφει με οποιουσδήποτε όρους και οποιεσδήποτε αμοιβές.

Πολλοί συνάδελφοι παραμένουν για μήνες απλήρωτοι. Μεγάλη έκταση έχει η ανασφάλιστη-μαύρη εργασία και με μεροκάματα πείνας. Με τα τελευταία μέτρα που ψηφίστηκαν καταργείται ολοκληρωτικά πια η αργία της Κυριακής και απελευθερώνονται ουσιαστικά οι απολύσεις.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση του εργασιακού μεσαίωνα οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος δεν οργάνωσαν και δεν προετοίμασαν τους εργαζόμενους, για μαζική αντίσταση, για την αποτροπή των μέτρων. Δυστυχώς όλοι μαζί καλούσαν σε απεργία όταν γινόταν κάθε φορά η ψήφιση στη Βουλή των μνημονίων, δηλ. κατόπιν εορτής.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι
Η αντεργατική – αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε! Δεν πρέπει να χάσουμε άλλο χρόνο, οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, για να προτάξουν οι εργαζόμενοι τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες.

Η παράταξη «ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» εργαζομένων και συνταξιούχων κατεβαίνει για πρώτη φορά στις εκλογές του Ιδιωτικών Υπαλλήλων προτάσσοντας την ενότητα όλων των εργαζομένων. Δεν έχουν θέση μπροστά σ’ αυτόν τον αρμαγεδώνα, διαχωρισμοί και αποκλεισμοί.

Οι εκλογές του Σωματείου μας πρέπει να γίνουν αφετηρία για τη συγκρότηση ενός αγωνιστικού και μαχητικού μετώπου από όλους τους εργαζομένους του κλάδου μας. Με τη μαζική συμμετοχή μας στις εκλογές στις 23-24-26 Ιούνη βάζουμε την βάση για ουσιαστικότερη λειτουργία και αποτελεσματικότητα του Σωματείου, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των συναδέλφων. Η ενωτική δράση μέσα από αγωνιστικό σχέδιο που θα θέτει εκτός από τα αιτήματα, τα μέσα και την τακτική για τις μορφές και την κλιμάκωση των αγώνων.

Διαφορετικά δεν αντιμετωπίζεται η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ

Οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς των νόμους των κυβερνήσεων τα τελευταία 7 χρόνια θέλουν να δουλεύουμε τζάμπα ή με μισθό χαρτζιλίκι. Αυτό που μπορεί να τους φοβίσει είναι ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας.
Γι’ αυτό η μόνη ελπίδα αλλά και αδήριτη ανάγκη, είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να κάνουν την αναγκαία υπέρβαση, με το δικό τους ενιαίο αποτελεσματικό μέτωπο, ενάντια σε όλους και σε όλα που τους καταδικάζουν.
Μόνο η δράση αυτή μπορεί να φέρει αποτελέσματα, να καθυστερήσει και να αποτρέψει την επιβολή των μέτρων, να διαμορφώσει τους όρους της συνολικής ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής και γενικότερα των αντιδραστικών αλλαγών που επιβλήθηκαν.

Το «ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» καλεί όλους του εργαζόμενους-ιδιωτικούς υπάλληλους να γραφτούν και να ψηφίσουν μαζικά στο Σωματείο για να υπάρξει η πιο πλατειά κινητοποίηση και δράση, που θα στρέφεται εναντίον των μνημονίων και των μνημονιακών ρυθμίσεων και θα διεκδικεί την κατάργησή τους, θα διεκδικεί τη βελτίωση της ζωής του λαού.
Τους καλεί να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο του, δύναμη ανανέωσης, αντίστασης και υπεράσπισης των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Όλοι μαζί ενωμένοι υψώνουμε το ανάστημα μας και λέμε:
ΟΧΙ Στην απελευθέρωση της Κυριακής Αργίας
ΟΧΙ Στο πετσόκομμα των συντάξεων και των μισθών
ΟΧΙ Στην απελευθέρωση των απολύσεων
ΟΧΙ στις ατομικές συμβάσεις
ΟΧΙ στην ανασφάλιστη εργασία
ΟΧΙ στην απλήρωτη εργασία
Όχι στην ατέλειωτη φορολογική αφαίμαξη
Απαιτούμε:
Την κατάργηση όλων των εφαρμοστικών αντεργατικών Νόμων
Επαναφορά της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το εμπόριο στα 918 ευρώ μεικτά για όλους ανεξάρτητα από την ηλικία ως βάση για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης, με κατάργηση των μειώσεων που προβλέπει για το κατώτερο μεροκάματο ο εφαρμοστικός νόμος 4046.

Κατάργηση ωρομίσθιου-μερικής απασχόλησης και μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων, σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, με ωράριο εργασίας των εργαζομένων, 40ωρο-8ωρο-5θήμερο με πλήρη δικαιώματα.
Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, για όλο το χρόνο.

Ψηφίζουμε μαζικά «ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ»

Όλοι στις εκλογές Παρασκευή 23/6 1μμ – 8μμ
Σάββατο 24/6 12μ – 7μμ
Δευτέρα 26/6 1μμ – 8μμ
Στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου

Προηγουμενο αρθρο
Αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Επομενο αρθρο
Παραλία Μύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.