HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤο Εργατικό Κέντρο για την επίσκεψη Πολάκη στη Λευκάδα

Το Εργατικό Κέντρο για την επίσκεψη Πολάκη στη Λευκάδα

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Αν. Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη στο νοσοκομείο Λευκάδας. Οι δυνάμεις του Εργατικού Κέντρου μαζί με το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λευκάδας διοργάνωσαν μαχητική κινητοποίηση για την αγωνιστική υποδοχή του. Στη συγκέντρωσή μας εκφράσαμε την αντιθεσή μας στην πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της Υγείας που τα αποτελέσματά της τα βιώνουμε και στο νησί μας.

Ο Αν. Υπουργός στην επίσκεψή του αναπαρήγαγε την τελευταία έκδοση της κυβερνητικής προπαγάνδας ότι, με τα βάρβαρα μέτρα που πήραν στην Υγεία, προσπαθούν να σώσουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο. Μια επίσκεψη σε νοσοκομείο μπορεί να πείσει τον κάθε εργαζόμενο για το δρόμο στον οποίο βρίσκεται η Υγεία. Η λειτουργία με κριτήριο το κέρδος των νοσοκομείων και αυτού της Λευκάδας θα είναι παρούσα με ότι συνεπάγεται αυτό, ακόμα και το να φέρνουν οι ίδιοι οι ασθενείς γάζες σύριγγες κλπ. Οι εξαγγελίες για το άνοιγμα του νέου νοσοκομείου δεν αναιρούν αυτού του είδους τη λειτουργία. Άλλωστε το νοσοκομείο της Σαντορίνης φαίνεται να αποτελεί οδηγό για το πως θέλουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ τη λειτουργία των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Αποτελεί πρόκληση και θέλει μεγάλο θράσος να ισχυρίζεται κανείς όπως η κυβέρνηση ότι εξασφαλίζονται πόροι για την Υγεία. Το ίδιο το νοσοκομείο της Λευκαδας θα χρηματοδοτείται επί της ουσίας από τον ΕΟΠΥΥ, δηλαδή από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα χαράτσια που φορτώνουν το λαό. Αυτό θα συμβεί και με μια σειρά άλλες παροχές όπως την περίθαλψη ανασφάλιστων άνεργων τη στιγμή που πλέον δεν αναφέρει καν τη στήριξη τέτοιων παροχών από τα 100 εκατ. ευρώ από κρατικές δαπάνες που είχε εξαγγείλει παλιότερα. Υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι στη Λευκάδα που βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Οι συνάδελφοι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας καταγγέλλουν, πολύ πρόσφατα, την άρνηση του Νοσοκομείου Λάρισας να δεχτεί άνεργο ανασφάλιστο συνάδελφο να χειρουργηθεί αν δεν έχει βιβλιάριο ή χρήματα να πληρώσει. Αυτό σημαίνει λειτουργία με βάση το κέρδος και αυτή την τραγική κατάσταση θα αντιμετωπίσουμε αργά ή γρήγορα και στη Λευκάδα.

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας θα συνέχισει να είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης για Υγεία αποκλειστικά δημοσια και δωρεάν για το λαό κόντρα στην εμπορευματοποίησή της. Θα συνεχίσει να ανοίγει τη συζήτηση και να παλεύει για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Προηγουμενο αρθρο
Δελτίο Τύπου Συλλόγου δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου
Επομενο αρθρο
Αναβάλλεται λόγω καιρού η «Γιορτή Κρασιού και Τρύγου» στην Απόλπαινα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.