HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤο Εργατικό Κέντρο για την Κυριακάτικη Αργία

Το Εργατικό Κέντρο για την Κυριακάτικη Αργία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο νικηφόρος αγώνας των εργαζομένων για την υπεράσπιση της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ενόχλησε και την διατεταγμένη δημοσιογραφία

Συνάδελφοι εργαζόμενοι

Από τις 13 Ιούνη που βγήκε η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη που καταργούσε για την καλοκαιρινή περίοδο την ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο με την στήριξη του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ και του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ τους, κινήθηκαν σε όλα τα επίπεδα και ανακλήθηκε η απόφαση. Στην συνέχεια με τις κινητοποιήσεις τους, υποχρέωσαν στην αρχή την αλυσίδα LIDL και μετά και άλλα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ να την εφαρμόσουν. ( Το κράτος δεν διαθέτει μηχανισμούς εφαρμογής των αποφάσεων που προστατεύουν τους εργαζόμενους, αφού ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη των εργοδοτών!!!).

Αυτός ο νικηφόρος αγώνας των εμποροϋπαλλήλων δημιούργησε αισιοδοξία αφού «έσπασε» το μοιρολατρικό «..δεν γίνεται τίποτα..». Οι εργαζόμενοι συνειδητοποίησαν στην πράξη την αναγκαιότητα αλλά και αποτελεσματικότητα του οργανωμένου αγώνα μέσα από τα συνδικάτα.

Το γεγονός αυτό ενόχλησε τόσο τους εργοδότες όσο και κάποια τοπικά ΜΜΕ.

Τρανταχτό παράδειγμα εφημερίδα «ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ» της 18ης Ιουλίου, όπου στην στήλη EDITORIAL και με τον τίτλο «ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ….» λοιδορεί και συκοφαντεί τον αγώνα των εργαζόμενων καλώντας «….κάποιους θερμόαιμους να πληρώσουν το ΤΕΒΕ και τα ενοίκια…» των αυτοαπασχολούμενων!!!. Αναφέρει ψευδώς ότι οι εργαζόμενοι θέλουν όλα τα καταστήματα κλειστά ( ήταν παρούσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και γνωρίζει τι ζητούσαν οι εργαζόμενοι). Αναγνωρίζει (!!) το δικαίωμα για μια μέρα ξεκούραση αλλά λίγο παρακάτω απαιτεί αν πληρώνονται να δουλεύουν ασταμάτητα. Για όλα τα παραπάνω απαντήσαμε με επιστολή την Τετάρτη 23 Ιούλη η οποία λόγω ύλης – όπως μας είπε με e-mail – δεν θα έμπαινε την Παρασκευή 25 αλλά την Παρασκευή 1 Αυγούστου.

Η αντικειμενική εφημερίδα όχι μόνο δεν κράτησε την δέσμευση της για την δημοσίευση της, αλλά δημοσιεύει μια επιστολή μιας (1) εργαζόμενης που μας καταγγέλλει για τον αγώνα που κάναμε. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ.

Αλήθεια πιο «λαγωνικό» ανακάλυψε την μια και μοναδική από όλα τα Σ.Μ. που ζητάει να δουλεύει την Κυριακή; Το έκαναν μόνοι τους ή μαζί με τον εργοδότη, αφού τα επιχειρήματα είναι τα ίδια (κατάργηση των Κυριακών είναι κατακριτέα όταν δεν αμείβεται …).

Κατά την εκδότρια της εφημερίδας όσοι διεκδικούν τα δικαιώματα τους είναι θερμόαιμοι. Όσοι δεν διεκδικούν και σκύβουν το κεφάλι είναι ψύχραιμοι. Ζητάει ραγιαδισμό δηλ. από τους αγωνιζόμενους γιατί αλλιώς ….θα τους στείλει τον λογαριασμό του ΤΕΒΕ και το νοίκι μαζί. Άσε που η δουλειά χωρίς ανάπαυση δημιουργεί θέσεις εργασίας… Καλά που δεν ζήτησε την εφαρμογή από όλα τα Σ.Μ. της 4ωρης εργασίας για να…διπλασιαστούν οι θέσεις εργασίας.

Συνάδελφοι χρειάζεται συνέχιση του αγώνα για «ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΤΩΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ» όλων των εργαζομένων αφού, έχει ανοίξει στα γεμάτα η συζήτηση για κυριακάτικη λειτουργία και σε άλλους κλάδους, όπως οι τράπεζες και κάποιες υπηρεσίες του Δημοσίου. Χρειάζεται εγρήγορση από όλους.

ΛΕΥΚΑΔΑ 5-8-2014

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση - Ενημέρωση από τον Αθλητικό Σύλλογο ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ ΛΕ ΑΣΤΚΝ
Επομενο αρθρο
Ρεμπέτικη βραδιά από τον Πανλευκάδιο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.