HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤο Εργατικό Κέντρο για τις καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Το Εργατικό Κέντρο για τις καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Λευκάδας

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις πρόσφατες εξελίξεις με τις καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Οι συμβάσεις για την καθαριότητα του Νοσοκομείου Λευκάδας, μέσω εργολάβου, έπαψαν να ισχύουν. Αυτό οδήγησε στην απόλυση 4 από τις 8 εργαζόμενες που δούλευαν μέχρι τώρα τη στιγμή που οι πραγματικές ανάγκες για την καθαριότητα του Νοσοκομείου είναι πολύ μεγαλύτερες. Πρέπει να καλύπτεται κάθε κλινική και σε κάθε βάρδια ξεχωριστά.

Οι καθαρίστριες πλέον θα προσληφθούν με ατομικές συμβάσεις έχοντας σαν εργοδότη το ίδιο το Νοσοκομείο. Αυτό δε σημαίνει ότι προσλήφθηκαν με όλα τα δικαιώματα από ένα ΝΠΔΔ. Με βάση τα αντιλαϊκά μέτρα για τις ατομικές συμβάσεις στο Δημόσιο οι εργαζόμενες καθαρίστριες του Νοσκομείου δε διακαιούνται ρεπό, άδεια , επιδόματα κλπ. Γίνεται αντιληπτό, ότι παρόλη την υπερπροσπάθεια να “βγει η δουλειά”, μια εργαζόμενη με 7 μέρες δουλειάς “στην πλάτη” δε θα είναι το ίδιο αποτελεσματική. Είναι μια εξέλιξη που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την ήδη υποβαθμισμένη λειτουργία του Νοσκομείου. Επίσης, συνολικά 8 καθαρίστριες για όλο το νοσοκομείο

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι, γιατροί και ασθενείς πρέπει να παλέψουν ενάντια σε αυτή την κατάσταση που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την ποιότητα της παροχής υπηρεσιών στο Νοσοκομείο.

Είναι βαριά η ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που πήραν όλα αυτά τα μέτρα που εμπορευματοποιούν τη Δημόσια Υγεία, κάνοντας τα Νοσκομεία να λειτουργούν με κριτήριο το κέρδος και όχι την πλήρη και ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στην εργατική τάξη. Που εντατικοποιούν στο έπακρο την εργασία μέσα στο Νοσοκομείο. Ευθύνες έχει και η Διοίκηση του Νοσκομείου που λειτουργεί με τέτοιο τρόπο το Νοσκομείο βάζοντας σε κίνδυνο την Υγεία ασθενών και εργαζομένων.

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας, δεν υπερασπίζεται το σημερινό καθεστώς των συμβάσεων μέσω εργολάβων, που οι εργαζόμενες, κυρίως γυναίκες, γνωρίζουν τη στυγνή εκμετάλλευση. Η μόνη λύση είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που να καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας του Νοσοκομείου.

 Καμία απόλυση καθαρίστριας που εργαζόταν μέχρι τώρα
 Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα με πλήρη δικαιώματα σε μισθό, άδειες, ρεπό κλπ.
 Οι προσλήψεις να αντιστοιχούν στην κάλυψη κάθε βάρδιας στην κάθε κλινική!

28/6/2016

Προηγουμενο αρθρο
Η Λέσχη Ανάγνωσης και Στοχασμού στον Δρυμώνα
Επομενο αρθρο
Δελτίο τύπου Α.Γ.Α Ευκλέα Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.