HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤο θέμα της ζεύξης του νησιού στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο

Το θέμα της ζεύξης του νησιού στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο

Στην ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος στο χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο ανέφερε πως στις επαφές που είχε στο τελευταίο του ταξίδι στην Αθήνα, συνάντησε τον Γ. Γραμματέα ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Δέδε για το θέμα τις ζεύξης του νησιού. Όπως και σε προηγούμενες συναντήσεις που είχαμε, συνέχισε ο κ. Δήμαρχος, του ζητήσαμε να δραστηριοποιηθεί το Υπουργείο για την κατασκευή νέας ζεύξης στο νησί, μετά μάλιστα από την ακύρωση του έργου της υποθαλάσσιας.

Υπήρξε η δέσμευση από τη μεριά του Γ. Γραμματέα πως τους επόμενους 1,2,3 μήνες θα επισκεφτεί το νησί για να μελετήσουν και τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει για το θέμα της ζεύξης της Λευκάδας. Δεσμεύτηκε, κατέληξε ο δήμαρχος, πως θα στείλει ειδικούς για να εξετάσουν το θέμα από κοντά.

Η Μαριάννα Καρφάκη που πήρε το λόγο στη συνέχεια ανέφερε πως είναι ευχάριστο που η δημοτική Αρχή είδε την σπουδαιότητα του έργου της ζεύξης. Είμαστε, όπως δήλωσε, 30 χρόνια πίσω. (Σ.Σ. τόσα χρόνια πήρε το προηγούμενο έργο μέχρι να δημοπρατηθεί).

Το δικό μας σχόλιο: καλώς να έρθει ο υπουργός και οι ειδικοί. Αλλά αυτό που μας ανέφερε ο δήμαρχος μοιάζει με προεκλογικό πυροτέχνημα. Ακόμα και αν το υπουργείο ξεκινήσει για λογαριασμό μας, ακόμα κι αν επιλεγεί το ευκολότερο έργο, θα χρειαστεί, επιεικώς από 5-10 χρόνια να το δούμε ολοκληρωμένο. Μετά την ακύρωση από τη Δημοτική Αρχή του έργου της υποθαλάσσιας, αυτό που επιδιώκεται είναι να φανεί κάποια κινητικότητα. Τίποτε περισσότερο δεν μπορεί να γίνει. Κουβέντες και ασκήσεις επί χάρτου και ύδατος.

Προηγουμενο αρθρο
Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων για την απώλεια του Σπύρου Ευαγγελάτου
Επομενο αρθρο
Μυστική Αποστολή στο Ιόνιο (1944) - Η τύχη της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.