HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ«Το θαύμα του Ορφέα – 1952 οι απαρχές των Γιορτών Λόγου & Τέχνης»

«Το θαύμα του Ορφέα – 1952 οι απαρχές των Γιορτών Λόγου & Τέχνης»

Παρουσίαση βιβλίου του Δημητρίου Π.Φατούρου: «Το Θαύμα του Ορφέα- Οι απαρχές των Γιορτών Λόγου και Τέχνης το 1952»

Με μεγάλη χαρά ο «Ορφέας» Λευκάδας και η οικογένεια του συγγραφέα, σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημητρίου Π. Φατούρου (1907-1995) με τίτλο «Το θαύμα του «Ορφέα». 1952 – Οι απαρχές των Γιορτών Λόγου και Τέχνης».

Ο συγγραφέας, Πρόεδρος τότε του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου «Ορφέας», εξιστορεί με κάθε λεπτομέρεια τη διοργάνωση από τον ‘Ομιλο και τη ματαίωση των πρώτων – πρωτοποριακών για την εποχή τους – Γιορτών της Λευκάδας το 1952. Οι Γιορτές αυτές έβαλαν τα θεμέλια των Γιορτών Λόγου και Τέχνης που ξεκίνησαν το 1955 και πραγματοποιούνται μέχρι σήμερα και ουσιαστικά άλλαξαν την πολιτιστική ιστορία της σύγχρονης Λευκάδας.

Το βιβλίο είναι μία έκδοση του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Λευκάδας «Ορφέας», την οποία (συν)επιμελήθηκε ο κ. Τριαντάφυλλος Σκλαβενίτης, ιστορικός και Ομότιμος Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ο οποίος έγραψε και τα επιλεγόμενα

Προηγουμενο αρθρο
Ευχαριστήριο Ορφέα για Festa 2017
Επομενο αρθρο
Οι Πίτες του Γάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.