HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤο Κάθισμα της νιότης μας

Το Κάθισμα της νιότης μας

Πόσο κέντρισε τη μνήμη μου αυτή η παλιά φωτογραφία. Πόσα μου θύμισε! Το Κάθισμα της νιότης μας!

Σε όλους τις ηλικίας μου αυτή η παραλία προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις και μεγάλη απογοήτευση. Την ανακαλύψαμε, τη χαρήκαμε λίγο και μετά τη χάσαμε για πάντα. Στις μέρες, μας «γεννήθηκε» και «πέθανε».

Κι έρχεται μια όχι και τόσο παλιά φωτογραφία, να μας ταξιδέψει στο Κάθισμα που χάσαμε. Το Κάθισμα όταν ακόμα ήταν παρθένο και αναξιοποίητο. Ένα διαμάντι, το πρώτο από τις άλλες διαμαντένιες παραλίες που πολύ αργότερα ανακαλύψαμε.

Πολλά πήγαν στραβά στη σχέση μας μ’ αυτή την παραλία. Φταίμε κι εμείς…
Όχι, δεν μπορούσαμε να την κρατήσουμε κρυφή, καταδική μας. Αφού οι ξένοι την ανακάλυψαν. Εμείς ακολουθήσαμε.
Στην πορεία μας προσέφερε πολλές συγκινήσεις, αλλά κάπου χαθήκαμε…
Τότε που μεγαλώναμε τα παιδιά μας και τα μαθαίναμε κολύμπι στο Κάστρο, την αφήσαμε, την  ξεχάσαμε  Κι όταν επιστρέψαμε, είμαστε ξένοι μεταξύ μας. Εμείς είχαμε «μεγαλώσει» κι αυτή είχε…  αναπτυχθεί!

2016-12-04_1850

Κοιτάξτε τη φωτογραφία! Ελάχιστοι οι κολυμβητές, τα αυτοκίνητα, οι ομπρέλες…. Η κατάλευκη άμμος, η απεραντοσύνη της παραλίας, το κύμα που σκάει αφρίζοντας.
Και οι άνθρωποι ανέμελοι και ευτυχισμένοι…  Γίνονταν κοινωνοί σε μια συγκλονιστική εμπειρία. Γιατί ήταν μοναδική εμπειρία το κολύμπι στο Κάθισμα εκείνες τις εποχές, γιατί καμαρώναμε όσοι πηγαίναμε…

Σχετικά άρθρα: Παραλία Kάθισμα: Εμείς του ‘80 οι εκδρομείς…

Προηγουμενο αρθρο
Το ξενοδοχείο Surf Hotel στη Βασιλική Λευκάδας ζητεί προσωπικό
Επομενο αρθρο
Η «Πρωτοβουλία για την διάσωση της περιοχής του Κάστρου» συμμετέχει στην συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης...

2 Σχόλια

  1. Antonis
    10 Δεκεμβρίου 2017 at 01:12 — Απάντηση

    Maios.1978’mathites.tou.lukeiou.karyas.pigame.gia.mpanio.sto.kathisma.stin.karotsa.tou.trakter.pou.eihe.parei.kryfa.apo.ton.patera.tou.o.fontas..

  2. Θοδωρής Αραβανης
    5 Δεκεμβρίου 2016 at 12:30 — Απάντηση

    Η χρόνια εμπειρία στα beach χαρακώματα της εκμηχανισμένης βιομηχανικής τουριστικής Ελληνικής εμπειρίας, δεν κατέστρεψε μόνο την ίδια την εμπειρία του θαλάσσιου μπάνιου και σε αυτή , την εξαίσια σε παλαιότερη εποχή πλάζ, αλλά κατέστρεψε και την δυνατότητα ( την ελπίδα ) πλέον της εμπειρίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.