HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤο «καλειδοσκόπιο» διοργάνωσε την πρώτη του εκδρομή στην Αθήνα

Το «καλειδοσκόπιο» διοργάνωσε την πρώτη του εκδρομή στην Αθήνα

Το “καλειδοσκόπιο” διοργάνωσε την πρώτη του εκδρομή! Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, τα παιδιά του εργαστηρίου συνοδευόμενα από τους γονείς τους, πήγαν στην Αθήνα και βρήκαν τη δασκάλα τους, Τσίπουρα Γεωργία, που τους είχε ετοιμάσει πολλές επιμορφωτικές δραστηριότητες και εκπλήξεις.

Καθόλη τη χρονιά τα παιδιά δουλεύουν πάνω στην παράσταση “Ποιός είναι ο δόκτωρ Κόρτσακ;” που παίζεται στο θέατρο “Πόρτα”. Το θέμα της παράστασης είναι τα δικαιώματα του παιδιού και τα έργα των μικρών καλλιτεχνών που έχουν φιλοτεχνηθεί μέχρι σήμερα φιλοξενήθηκαν για άλλη μια φορά στο φουαγιέ του θεάτρου. Είδαμε λοιπόν την έκθεσή μας, την παράσταση και στη συνέχεια μας περίμεναν οι ηθοποιοί μαζί με τη σκηνοθέτη Άννα Μιχελή για να κουβεντιάσουμε και να εκφράσουμε τις απορρίες μας. Στο τέλος πήραμε και από μια αναμνηστική βεβαίωση της έκθεσης από την αγαπημένη των παιδιών Ξένια Καλλογεροπούλου και παίξαμε τα παιχνίδια γνώσης που είχαν φτιαχτεί για εμάς, ξεκινώντας έτσι το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού.

Την Κυριακή ξεκινήσαμε με καθαρή ζωγραφική. Επισκεφθήκαμε την Πινακοθήκη Κουβουτσάκη στην Κηφισιά. Στην Πινακοθήκη μας περίμενε η Πολυξένη Μαρλίτση που μας έκανε μια υπέροχη ξενάγηση ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά στη συλλογή που αριθμεί πάνω από 1500 έργα. Μάθαμε για τη “Σχολή του Μονάχου”, τον Γύζη, τον Ιακωβίδη, τί είναι η εγκαυστική, είδαμε κάποια γλυπτά του Χαλεπά και καταλάβαμε γιατί άλλοτε ένας ζωγράφος χρησιμοποιεί υδαρό χρώμα κι άλλοτε πάστα. Μέσα στην πινακοθήκη ζωγραφίσαμε κι εμείς το δικό μας έργο και στη συνέχεια με τις γνώσεις που είχαμε αποκτήσει παίξαμε τον δεύτερο γύρο του κρυμμένου θησαυρού.

Το μεσημέρι πήγαμε να χαλαρώσουμε στο υπέροχο πάρκο για παιδιά της Φιλοθέης που έχει σχεδιάσει ο σπουδαίος αρχιτέκτονας Δημήτρης Πικιώνης. Εκεί ο φύλακας του χώρου, κος Μάκης, μας παρέδωσε το φάκελο για την τρίτη και τελευταία αποστολή του κρυμμένου θησαυρού. Σ’ όλο το πάρκο υπήρχαν κρυμμένες πληροφορίες για τον Δημήτρη Πικιώνη και το έργο του. Τα παιδιά αφού συνέλεξαν τις απαρραίτητες πληροφορίες, έλυσαν τον γρίφο και βρήκαν το θησαυρό. Η χάρτα των δικαιωμάτων του παιδιού!!! Με τα δικαιώματά μας λοιπόν ανά χείρας επιβιβαστήκαμε στο λεωφορίο για να επιστρέψουμε στο πανέμορφο νησί μας!

Και εις άλλα με υγεία!

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές της παράστασης και το προσωπικό του θεάτρου “Πόρτα” και ιδιαίτερα την Ευαγγελία Θεριανού που ξενύχτησε για να στηθεί η έκθεσή μας.

Τους ζωγράφους Πολυξένη Μαρλίτση και Νίκο Μαρίνη, την αρχιτέκτονα Κατερίνα Κουκλάδα, τον κο Κουβουτσάκη, κο Δημήτρη και κο Μάκη κι όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η εκδρομή μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Βλάχος tours που κατάφερε να πραγματοποιήσει την εκδρομή παρόλες τις αντιξοότητες.

Η υπεύθυνη του εργαστηρίου
“καλειδοσκόπιο”
Τσίπουρα Γεωργία

Προηγουμενο αρθρο
Let’s Do It Greece 2016: Όταν ο εθελοντισμός συνδυάζεται με τη μάθηση
Επομενο αρθρο
Κορυφώνεται την Παρασκευή το βράδυ η πρώτη βροχή διαττόντων της άνοιξης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.