HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤο Μεγανήσι της καρδιάς μου – Της Μαριέττας Καρβέλα

Το Μεγανήσι της καρδιάς μου – Της Μαριέττας Καρβέλα

Έχω επισκεφτεί την Λευκάδα πολλές φορές. Κάθε φορά όμως, υπάρχει αυτό το κάτι που με κάνει να ερωτεύομαι αυτό το νησί με τις απέραντες ομορφιές και τους ζεστούς ανθρώπους.

Πρόσφατα ερωτεύτηκα, έναν γείτονα της Λευκάδας, το Μεγανήσι. Τόσο η διαδρομή προς το νησί με το καράβι, όσο και το ίδιο το νησί με τα γραφικά χωριά, τις πεντακάθαρες παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά αμέσως κλέβουν τις εντυπώσεις.

Ξεκινώντας λοιπόν, 4 φοιτήτριες από το Νυδρί για το Μεγανήσι αφιερώσαμε αρκετό χρόνο φωτογραφίζοντας τον Σκορπιό, την Μαδουρή, το Νυδρί, τα κότερα και τα γαλανά νερά.

DSC02247

Περάσαμε τα δύο λιμάνια το Βαθύ και τα Σπήλια. Επισκευτήκαμε τα χωριά Κατωμέρι και το Σπαρτοχώρι που με τα πλακόστρωτα δρομάκια μας ταξίδεψαν σε άλλες εποχές και που με την ησυχία τους ηρεμούσαν την ψυχή.

Συναντήσαμε γλυκύτατες γιαγιάδες που ύφαιναν στον αργαλειό και ήταν πρόθυμες να φωτογραφηθούν. «Καταχραστήκαμε» την φιλοξενία της κ. Ουρανίας και του κ. Γεράσιμου. Δροσιστήκαμε στην παραλία της Ελιάς, στο Κατωμέρι.

DSC02188

Επισκεφτήκαμε όλες τις παραλίες του νησιού. Κάθε μια ένα στολίδι, μια φωτογραφία, μια ανάμνηση.

Αυτή η εκδρομή στο Μεγανήσι, όσο δύσκολα περιγράφεται με λόγια, τόσο εύκολα μένει στην καρδιά και στην ψυχή. Αξίζει λοιπόν μια ανάμνηση που θα ζει για πάντα, σε ένα νησί ευλογημένο από τον Θεό.

* Η Μαριέττα είναι από την Πάτρα και σπουδάζει Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Φωτογραφίες: Ελεάννα Ματαράγκα και Μαριέττα Καρβέλα

Προηγουμενο αρθρο
Τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας από την ΕΛΜΕ Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Η Λευκάδα του ’80 σε άσπρο – μαύρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.