HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤο Μεταχρονολογημένο Πάσχα!

Το Μεταχρονολογημένο Πάσχα!

Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Είναι ένα έθιμο που καθιέρωσε ο πρώην γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνος Καφόπουλος: να γιορτάζεται με σουβλιστά αρνιά η άνοιξη και το μεταχρονολογημένο Πάσχα προς τιμήν των Ελλήνων της τρίτης ηλικίας στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο.

Ετσι, λοιπόν, και φέτος με γαλανό ουρανό και Μαγιάτικο ήλιο ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Νικόλας Σιγάλας σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΕΚΜΜ Νικόλα Παγώνη, οργάνωσαν το ελληνικό γλέντι για τα χρυσά αγαπημένα γηρατιά.

Οι σούβλες γύριζαν αποβραδίς τα αρνιά που είχαν δωριστεί απο μεγάλους επιχειρηματίες της παροικίας κι έτσι ψήθηκαν μοναδικά τα τρυφερά ζωντανά του Κεμπέκ. Το γεύμα συνοδεύτηκε με σαλάτες και κρασί, που έρρεε άφθονο εις υγείαν της Χρυσής Ηλικίας.

Οι λεβέντες και οι λεβέντισσες, Ελληνες και Ελληνίδες είχαν κέφι, ενθουσιασμό, χαρά που η Ελληνική πολιτεία και η Ελληνική κοινότητα τους σκέφτεται και τους γιορτάζει για όσα έχουν κατορθώσει, για όσα έχτισαν, για την παρακαταθήκη που θα αφήσουν πίσω τους.

Οι εθελοντές ήταν δεκάδες στον αγώνα της εξυπηρέτησης. Θα ξεχωρίσω τον αεικίνητο Ζήση Φωτόπουλο, τον Σπύρο Μοντζενίγο, τον κύριο Κάρολο, τον Παντελή του κοινοτικού χόλ, την Ελένη Τσιλάλη και τόσους άλλους που έδωσαν όπως κάθε χρόνο το παρόν με τον προσωπικό τους κόπο.

Η μουσική ήταν αμιγώς Ελληνική και μετέφερε στην ατμόσφαιρα ενός υπέροχου Ελληνικού πανηγυριού στην καρδιά του Μόντρεαλ.

Και του χρόνου. Πάντα ν’α ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε!

Τζουστινάκι

Προηγουμενο αρθρο
Εύγε Αλέξη!
Επομενο αρθρο
Δελτίο Τύπου ΔΕΠΟΚΑΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.