HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤο Μουσείο Άγγελου Σικελιανού ως χώρος στάθμευσης ποδηλάτων και μηχανών

Το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού ως χώρος στάθμευσης ποδηλάτων και μηχανών

Το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού δεν έχει ακόμα εγκαινιαστεί. Δημιουργήθηκε όπως είναι γνωστό από την Εθνική Τράπεζα -τόσο η αναπαλαίωση του κτιρίου όσο και η δημιουργία του Μουσείου. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.

Φίλος μου επισήμανε την τραγική εικόνα που δίνει ο τοίχος της εισόδου του Μουσείου Άγγελου Σικελιανού στην οδό Κύπρου. Οι πόρτες και οι τοίχοι του χρησιμεύουν σαν χώρος στάθμευσης ποδηλάτων και μηχανών. Δεν είναι μόνο αισθητικός ρύπος, κάτω από την πινακίδα του Μουσείου να υπάρχουν ποικίλα τροχοφόρα. Οι τοίχοι του κτιρίου, πριν ακόμα ανοίξουν οι πόρτες του Μουσείου, έχουν κιόλας μαυρίσει από τις ρόδες των τροχοφόρων που ακουμπούν πάνω τους.

Έχουν ειπωθεί και θα ακούσουμε ακόμα πλήθος πομφόλυγες, από παράγοντες, σωματεία, πολιτικούς για τη σημασία του Μουσείου και για τον πολιτισμό μας. Όλοι αυτοί αρέσκονται να μας μιλούν για τη Λευκάδα του πολιτισμού, κοροϊδεύοντάς μας στην κυριολεξία, πράγμα που μας αρέσει, αφού ζούμε σε έναν φανταστικό και εκτός πραγματικότητας κόσμο. Γιατί πολιτισμός είναι πρωτίστως οι εκφράσεις της καθημερινότητας όσων ζούμε σ’ αυτό το νησί. Πολιτισμός είναι σεβασμός στην ιστορία μας, στο δημόσιο χώρο, στο διπλανό μας. Πολιτισμός είναι εκτός πολλών άλλων και ο τρόπος που οδηγούμε και παρκάρουμε.

Προηγουμενο αρθρο
Παρακολουθήσαμε παραδοσιακό αλώνισμα στο Άλατρο
Επομενο αρθρο
Night Reflections

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.