HomeΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΑΤο παλιό Πέραμα

Το παλιό Πέραμα

Το παλιό πέραμα βρίσκεται μπροστά από το Κάστρο της Αγίας Μαύρας. Αφημένο και παρατημένο από όταν η γέφυρα το αντικατέστησε. Ο Γιάννης Ροντογιάννης όχι μόνο το φωτογράφησε αλλά κάνει και κάποιες ενδιαφέρουσες επισημάνσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Γράφει: “με αυτή την μετακινούμενη πλατφόρμα [πέραμα] συνδεόταν το νησί μας με τη στεριά. Σήμερα υπάρχει η πλωτή γέφυρα που κατασκευάστηκε το 1986. Θα συνεχίσει έτσι; Το πέραμα πρέπει να αναδειχθεί αφού είναι η ιστορία του τόπου μας. Μήπως τώρα με τα έργα στην αμμόγλωσσα είναι και ευκαιρία για την ανάδειξη του περάματος;”

2

Στη συζήτηση παρενέβει και ο κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης (πρόεδρος του Επιμελητηρίου). Γράφει: «Ελπίζω να μην βρεθούν κάποιοι και πουλήσουν το Πέραμα για παλιοσίδερα κάποια στιγμή. Θα πρέπει να δούμε ακόμη και την τουριστική ανάδειξη του Περάματος, έχω άποψη για το θέμα αλλά είναι σε συνάρτηση του τι θα γίνει τελικά με την είσοδο στο νησί.»

Βρήκαμε πολύ ενδιαφέρουσα τη συζήτηση γι’ αυτό και την παρουσιάζουμε.
Απίθανο μας φαίνεται να σκέφτηκε κάποιος την ανάδειξη του περάματος στα πλαίσια των έργων του διαύλου. Όπως και να έχει όμως το παλιό Πέραμα θα μπορούσε πράγματι να αναδειχτεί και να εκμεταλλευτεί τουριστικά. Αφού βεβαίως συντηρηθεί και διατηρηθεί ο χαρακτήρας του. Αν παραμείνει στη θέση που βρίσκεται η μοίρα του είναι προδιαγεγραμμένη: η καταστροφή και η αφάνεια.

Βέβαια το Πέραμα είναι Δημόσιο και ακολουθεί τη μοίρα κάθε τι Δημοσίου. Προτιμούμε να καταστραφεί αλλά ποτέ να μην αποτελέσει μοχλό για εμπορική δραστηριότητα.

1

Προηγουμενο αρθρο
Για τους φιλάθλους του Τηλυκράτη που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Πρέβεζα για τον αυριανό τελικό
Επομενο αρθρο
Σεισμόπληκτοι της Νοτιοδυτικής Λευκάδας: Ζητάμε βοήθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.