HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤο πεζοδρόμιο που έγινε παρτέρι και η νέα είσοδος του Κοιμητηρίου

Το πεζοδρόμιο που έγινε παρτέρι και η νέα είσοδος του Κοιμητηρίου

Πριν από 2 σχεδόν μήνες αναγνώστης μας έστειλε την παρακάτω φωτογραφία και ένα σχόλιο. Μας έδωσε έναυσμα για ρεπορτάζ, γιατί είναι πολλά τα σημεία της πόλης που τα πεζοδρόμια -όπου υπάρχουν τέλος πάντων- ακυρώνονται από την πρεμούρα κάποιων για φυτέψουν δέντρα.

Η χρήση του πεζοδρομίου πέραν των πεζών, αφορά τα αμαξίδια των ατόμων με ειδικές ανάγκες, τα παιδικά καροτσάκια και βεβαίως πρέπει ο χώρος να είναι επαρκής ώστε να καταφέρνουν να βαδίζουν δυο άνθρωποι δίπλα δίπλα.

Δυστυχώς δεν καταφέραμε μέχρι σήμερα να κάνουμε το ρεπορτάζ και η φωτογραφία του φίλου ξεχάστηκε. Το σχόλιο του όμως το θυμόμαστε: «Ήμουν 10-12 ετών όταν ένας γείτονας ο κύριος… το φύτεψε στο πεζοδρόμιο μπροστά στο σπίτι του. Τότε με άλμα περνούσα από πάνω… τώρα!

Σήμερα ανασύραμε από το αρχείο τη φωτογραφία του φίλου, με αφορμή τις φωτογραφίες και το σχόλιο που δημοσίευσε στο facebook ο Κώστας Γληγόρης.

Γράφει: «Το νέο πεζοδρόμιο του Δήμου… 15 εκατοστά όσο το κράσπεδο… αφού το πεζοδρόμιο έγινε παρτέρι και τα δέντρα φυτεύτηκαν στην μέση. Όλοι οι πεζοί από τον δρόμο παρακαλώ. Και το παρτέρι στη μέση της νησίδας άδειο… Επιπλέον νέα είσοδος στο νεκροταφείο με μπετόν… αισθητική μηδέν!!! Πόσο ανίκανοι είστε?»

Εμείς θα αναφέρουμε πως περισσότερο από την αχρήστευση του πεζοδρομίου, μας ενόχλησε η έλλειψη σεβασμού στο χώρο του Κοιμητηρίου. Δεν γκρεμίζεις έτσι εύκολα αυτόν τον τοίχο, για να βάλεις μπετό, αν δεν είσαι τελείως ηλίθιος. Το Κοιμητήριο είναι στοιχείο της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.
Κοιμητήριο της πόλης της Λευκάδας- στοιχείο της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου

Προηγουμενο αρθρο
Εσπερινός και αρτοκλασία στην Αγία Μαρίνα Κομηλιού
Επομενο αρθρο
Ζητούνται άμεσα 2 άτομα από κεντρικό κατάστημα στο Νυδρί...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.