HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤο πρόγραμμα του 2015 της Easyjet για τα Ιόνια Νησιά

Το πρόγραμμα του 2015 της Easyjet για τα Ιόνια Νησιά

Μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη η Easyjet αυξάνει την παρουσία της για το 2015 στα νησιά του Ιονίου και όπως σας έχουμε ενημερώσει τους προηγούμενους μήνες έχει ανακοινώσει νέες πτήσεις για την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Εμείς συγκεντρώσαμε όλα τα στοιχεία και σας παρουσιάζουμε αναλυτικά το πρόγραμμα των πτήσεων της προς τα νησιά του Ιονίου την Κέρκυρα , τη Ζάκυνθο , την Κεφαλονιά και τη Λευκάδα/Πρέβεζα.

ΚΕΡΚΥΡΑ

1)Άμστερνταμ(νέα πτήση)

Δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 30 Ιουνίου έως τις 28 Αυγούστου.

2)Βερολίνο

Αρχικά μία πτήση κάθε Σάββατο από τις 4 Απριλίου έως τις αρχές Οκτωβρίου ενώ από τις 30 Ιουνίου έως την 1 Σεπτεβρίου θα υπάρχουν και πτήσεις κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

3)Μπρίστολ

Αρχικά δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από τις 20 Απριλίου έως και τα τέλη Οκτωβρίου ενώ από τις 20 Μαίου προστίθεται και τρίτη πτήση κάθε Τετάρτη.

4)Λονδίνο-αεροδρόμιο Γκάτγουικ

Θα υπάρχει πτήση κάθε ημέρα(ΔΕΥ-ΤΡ-ΤΕΤ-ΠΕΜ-ΠΑΡ-ΣΑΒ-ΚΥΡ) από τις 29 Μαρτίου έως και τις τελευταίες ημέρες του Οκτώβρη.

5)Λονδίνο-αεροδρόμιο Λούτον

Από εδώ σταδιακά θα υπάρχουν 5 πτήσεις την εβδομάδα ξεκινώντας από τις 24 Μαρτίου με δύο πτήσεις κάθε Τρίτη και Παρασκευή η οποία από τις 4 Απριλίου θα γίνει κάθε Σάββατο έως και τα τέλη Οκτωβρίου.

Από 30 Απριλίου έως τις 15 Οκτωβρίου θα υπάρχουν πτήσεις και κάθε Πέμπτη και Κυριακή ενώ από την 1 Ιουλίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου προστίθεται και πτήση κάθε Τετάρτη.

6)Μάντσεστερ

Από τις 30 Μαρτίου έως και τα τέλη Οκτωβρίου δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Παρασκευή ενώ από τις 25 Απριλίου θα υπάρχει και πτήση κάθε Σάββατο.

Στη συνέχεια από τις 17 Ιουνίου έως τις 7 Οκτωβρίου το πρόγραμμα διευρύνεται ακόμα περισσότερο με μία πτήση κάθε Τετάρτη φτάνοντας συνολικά τις τέσσερις.

7)Νιούκαστλ(νέα πτήση)

Μία πτήση κάθε Κυριακή από τις 7 Ιουνίου έως και τα τέλη Οκτωβρίου.

8)Μιλάνο-αεροδρόμιο Μαλπένσα

Από τις 25 Απριλίου θα πραγματοποιούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τετάρτη και Σάββατο έως και τα τέλη Οκτωβρίου ενώ από τις 29 Ιουνίου έως και τις 31 Αυγούστου θα υπάρχουν πτήσεις και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας(ΔΕΥ-ΤΡ-ΠΕΜ-ΠΑΡ-ΚΥΡ).

9)Νάπολη

Δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τετάρτη και Κυριακή από τις 28 Ιουνίου έως και τις 30 Αυγούστου.

10)Ρώμη

Κλιμακούμενο και εδώ το πρόγραμμα καθώς από τις 3 Ιουνίου έως τις 12 Σεπτεμβρίου θα εκτελούνται δύο πτήσεις κάθε Τρίτη και Σάββατο οι οποίες από την 1η Ιουλίου έως και τα τέλη Αυγούστου θα γίνουν πέντε καθώς προστίθονται πτήσεις τις ημέρες Τρίτη , Πέμπτη και Παρασκευή.

11)Παρίσι

Από τις 3 Ιουλίου έως την 1η Σεπτεμβρίου τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως κάθε Δευτερα , Τρίτη , Παρασκευή και Σάββατο.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

1)Μπρίστολ(νέα πτήση)

Μία πτήση κάθε Τετάρτη από τις 13 Μαίου έως τα τέλη Οκτωβρίου.

2)Λίβερπουλ(νέα πτήση)

Εδώ το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 23 Απριλίου όπου και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα πραγματοποιείται μία πτήση την εβδομάδα κάθε Πέμπτη.

3)Λονδίνο-αεροδρόμιο Γκάτγουικ

Αρχικά θα υπάρχουν δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Πέμπτη και Κυριακή από τις 29 Μαρτίου οι οποίες από τις 4 Μαίου θα γίνουν τέσσερις καθώς προστίθονται πτήσεις Δευτέρα και Παρασκευή.

Στη συνέχεια από τις 19 Μαίου θα υπάρχουν πτήσεις και κάθε Τρίτη και Τετάρτη ενώ από τις 11 Ιουλίου στο πρόγραμμα εντάσσεται και το Σάββατο.

Συνεπώς θα εκτελούνται πτήσεις κάθε ημέρα έως και τις 30 Σεπτεμβρίου με σταδιακή μείωση του προγράμματος στη συνέχεια το οποίο θα ολοκληρωθεί τις τελευταίες ημέρες του Οκτώβρη.

4)Μιλάνο

Τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τρίτη , Τετάρτη , Πέμπτη και Σάββατο από τις 27 Ιουνίου έως στις 29 Αυγούστου.

5)Ρώμη(νέα πτήση)

Σχεδόν ανάλογο πρόγραμμα και εδώ όπου από τις 27 Ιουνίου έως και τις 29 Αυγούστου θα υπάρχουν τρείς πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τρίτη , Πέμπτη και Σάββατο.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

1)Λονδίνο-αεροδρόμιο Γκάτγουικ

Όπως και στους υπόλοιπους προορισμούς έτσι και στο νησί μας το πρόγραμμα θα έχει μία σταδιακή ενίσχυση ξεκινώντας από τις 31 Μαρτίου όπου αρχικά θα εκτελούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Σάββατο.

Από τις 17 Μαίου και μετά θα προστίθονται πτήσεις με αποτέλεσμα από την 1η Ιουλίου έως και τις αρχές Οκτωβρίου να υπάρχουν 6 πτήσεις την εβδομάδα(ΤΡ-ΤΕΤ-ΠΕΜ-ΠΑΡ-ΣΑΒ-ΚΥΡ) .

Στη συνέχεια το πρόγραμμα θα αρχίσει να μειώνεται σταδιακά και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα.

2)Μάντσεστερ(νέα πτήση)

Από τις 22 Μαίου έως και τις 2 Οκτωβρίου θα υπάρχουν δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

3)Μιλάνο

Ανάλογο πρόγραμμα με τις προηγούμενες χρονιές και επομένως θα υπάρχουν δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τις 27 Ιουνίου έως και τις 29 Αυγούστου.

ΛΕΥΚΑΔΑ/ΠΡΕΒΕΖΑ

1)Λονδίνο-αεροδρόμιο Γκάτγουικ(νέα πτήση)

Από τις 17 Μαίου έως και τα τέλη Οκτωβρίου θα πραγματοποιούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τετάρτη και Κυριακή.

Για το 2015 προστίθονται δύο νέες πτήσεις προς την Κέρκυρα , τρείς νέες πτήσεις προς τη Ζάκυνθο , μία νέα πτήση προς την Κεφαλονιά ενώ για πρώτη φορά το αεροδρόμιο του Άκτιου-Λευκάδα/Πρέβεζα εντάσσεται στο πρόγραμμα της εταιρείας.

Με βάση λοιπόν τα επίσημα στοιχεία είναι εμφανές αυτό που αναφέραμε παραπάνω για ενίσχυση των πτήσεων της Easyjet προς τα νησιά του Ιονίου.

Μάλιστα τους δύο μήνες όπου κορυφώνεται και η τουριστική κίνηση δήλαδη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο:

-προς την Κέρκυρα είναι προγραμματισμένες 344 πτήσεις από 11 προορισμούς.

-προς τη Ζάκυνθο είναι προγραμματισμένες 128 πτήσεις από 5 προορισμούς.

-προς την Κεφαλονιά είναι προγραμματισμένες 80 πτήσεις από 3 προορισμούς.

-και προς τη Λευκάδα/Πρέβεζα είναι προγραμματισμένες 16 πτήσεις από έναν 1 προορισμό.

Βέβαια οι διαφορές των πτήσεων ανάμεσα στα νησιά του Ιονίου αμβλύνoνται ακόμα περισσότερο αν λάβουμε υπόψη μας ολόκληρο το πρόγραμμα από το Μάρτιο έως και τον Οκτώβριο.

Εμείς να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά και ας ελπίσουμε του χρόνου να έχουμε ένα ακόμα καλύτερο πρόγραμμα από την Easyjet η οποία χρόνια τώρα στηρίζει δυναμικά τον τουρισμό των νησιών μας….!!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:CHRIS

Πηγή:  kefaloniapress.gr

Προηγουμενο αρθρο
Πανλευκάδιος - Ένωση Πρέβεζας
Επομενο αρθρο
Ευχαριστίες του συλλόγου Ηπειρωτών Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.