HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤο πρώτο μας μπάνιο

Το πρώτο μας μπάνιο

Τι και αν υπήρξαν άλλοι πιο τολμηροί από εμάς έχοντας ήδη κάνει τις πρώτες εξορμήσεις στη θάλασσα; Τι και αν ακόμη δεν έχει μπει ο Ιούνιος; Με την πρώτη ηλιαχτίδα και εφόσον ο καιρός το επέτρεπε -οι προηγούμενες μέρες θύμιζαν κάτι από χειμώνα- είπαμε και εμείς να κάνουμε δειλά το πρώτο βήμα και να επιχειρήσουμε το πρώτο μας μπάνιο για το 2017.

Η καλή παρέα είναι πάντα το μυστικό για να γίνει αυτή η πρώτη εξόρμηση ακόμη πιο ωραία. Και έτσι βάλαμε πλώρη για το Κάθισμα. Το Κάθισμα αποτελεί μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες την καλοκαιρινή εποχή. Όμως στην ιδέα ότι θα βρεθούμε πρώτοι σε μέρη όπου ακόμη δεν έχει γίνει η επέλαση τουριστών, έδινε άλλο αέρα.

Η ηρεμία, η αστραφτερή άμμος, η γαλάζια θάλασσα αλλά και το απαλό αεράκι συνέθεταν μια ατμόσφαιρα ειδυλλιακή. Όσο για τα νερά αν και στην αρχή λίγο κρύα, ήταν πεντακάθαρα, διαυγή και σε έκαναν να θες να μείνει μέσα στη θάλασσα για ώρες.

Στην επιστροφή μετά από αρκετή ώρα ηλιοθεραπείας, κάναμε στάση για καφεδάκι στον οικισμό του Άγιου Νικήτα. Το γραφικό αυτό χωριό με τις μικρές ταβέρνες, τα σπίτια σε παστέλ αποχρώσεις καθώς και τα καφέ δίπλα στην παραλία, αποτελεί έναν από τους συνήθεις καλοκαιρινούς προορισμούς.

Η θέα της θάλασσας, και τα φοβερά χρώματα στον ουρανό την ώρα του ηλιοβασιλέματος αποτέλεσαν την καλύτερη συνοδεία στον απογευματινό καφέ μας και έδωσαν έναν άλλο τόνο στις στιγμές χαλάρωσής μας μετά το κολύμπι.

Και ενώ ο ορίζοντας άρχιζε να γίνεται κατακόκκινος λες και ήταν βγαλμένος από ζωγραφιά, πήραμε το δρόμο του γυρισμού για την πόλη της Λευκάδας…

Προηγουμενο αρθρο
Δήλωση Θανάση Καββαδά για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Επομενο αρθρο
Λευκάδα, Άη Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.