HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤο Π.Σ κατά πλειοψηφία αποφάσισε τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων της Περιφέρειας στην Τράπεζα της Ελλάδας

Το Π.Σ κατά πλειοψηφία αποφάσισε τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων της Περιφέρειας στην Τράπεζα της Ελλάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.
Αποφασίστηκε η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων

Το Π.Σ κατά πλειοψηφία αποφάσισε τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Τράπεζα της Ελλάδας και προχώρησε στον ορισμό υπολόγων των τραπεζικών λογ/σμων.

Κατά την τοποθέτηση του ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων επανέλαβε ότι «η κατάθεση των διαθεσίμων, σύμφωνα με την διαβεβαίωση του πρωθυπουργού, είναι ένα μέτρο προσωρινό και έκτακτο ενώ δίνεται η δυνατότητα στους εκπροσώπους της Π.Α. και Τ.Α. να εκταμιεύσουν μέρος του ποσού εφόσον υπάρξει ανάγκη». «Αυτή η τακτική από πλευράς της αυτοδιοίκησης είναι επιβεβλημένη και οφείλουμε να σταθούμε στο πλάι της κυβέρνησης. Άλλωστε, είπε ο περιφερειάρχης, όπως δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, μόλις λήξει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα δοθεί η δυνατότητα στους ΟΤΑ να αποσύρουν, εάν επιθυμούν τα χρήματα τους από την ΤτΕ».

Δική της πρόταση κατέθεσε η ΛΑ.ΣΥ., απείχε η παράταξη του Τ. Σαλβάνου και του Γ. Τσιλιμιδού ενώ αποχώρησε από τη συνεδρίαση ο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης Γ. Καλούδης.

Θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης

Εκτός ημερήσιας διάταξης απασχόλησε το Σώμα η κατάργηση της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων (ΕΠΑΣ) αλλά και η καταβολή του εκλογικού επιδόματος προς τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια.
Αναφορικά με τη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων (ΕΠΑΣ) το Π.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την ανάγκη διατήρησης της σχολής με αναβάθμιση της ποιότητας των σπουδών και της τουριστικής εκπαίδευσης στα Ιόνια Νησιά.

Επίσης το Π.Σ συζήτησε το αίτημα των εργαζομένων στην περιφέρεια για την καταβολή του εκλογικού τους επιδόματος, το οποίο και παρακρατήθηκε παρατύπως,από την εφορεία για τον συμψηφισμό δήθεν παλαιών οφειλών της περιφέρειας. Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε το συμβούλιο για την ύπαρξη δικαστικής απόφασης που διατάσσει την εφορία να επιστρέψει το συγκεκριμένο ποσό. «Έχουμε καταγγείλει, είπε ο περιφερειάρχης, δημόσια την πρακτική της εφορείας και ότι υπάρχει πίσω από αυτήν και είμαστε έτοιμοι να προσφύγουμε στα ανώτατα πειθαρχικά όργανα ενώ θα απευθυνθούμε και στο αρμόδιο υπουργείο ζητώντας άμεση λύση».
Για τους λόγους αυτούς ο περιφερειάρχης ζήτησε από τους εργαζόμενους πίστωση χρόνου προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς επίλυση του ζητήματος.

Άλλα θέματα

Το Π.Σ. ενέκρινε επίσης:
• τη σύναψη σύμβασης διαβαθμιδικής συνεργασίας μεταξύ Π.Ι.Ν και Δήμου Ιθάκης που αφορά την εκπόνηση μελετών για σχολικά κτίρια , τον έλεγχο τοπογραφικών διαγραμμάτων, τον επανακαθορισμό ορίων Παραλίας Φρικών Ιθάκης, κ.ά, ομόφωνα. Για το σκοπό αυτό θα παραχωρούνται για συγκεκριμένο χρόνο εξειδικευμένοι υπάλληλοι των Π.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης
• με επιφυλάξεις και με τις παρατηρήσεις της υπηρεσίας, τη στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020», κατά πλειοψηφία
• την αναμόρφωση Προϋπολογισμού της Π.Ι.Ν, κατά πλειοψηφία

Προηγουμενο αρθρο
Ενημερωτική Ημερίδα για δάνεια Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας
Επομενο αρθρο
«Λαβράκια» του ΣΔΟΕ στη Δυτική Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.