HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤο σούπερ τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου!

Το σούπερ τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου!

Ήταν καταθλιπτική η συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής, λίγο πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού. Ακούγοντάς την, κάθε υγιής νους θα επαναστατούσε. Ο Δήμαρχος να μιλά μίση ώρα για να υποστηρίξει ένα «άδειο τσουβάλι». Να μιλά τόσο πολύ, που στο τέλος να ξεχνάς ποιο ήταν το θέμα!

Εκτός από τα έργα των προηγούμενων δημοτικών Αρχών που βρίσκονται σε εξέλιξη και των έργων που γίνονται για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός, ο Δήμος δεν είχε να παρουσιάσει τίποτα σχεδόν. Η παρούσα δημοτική αρχή θα μείνει στην ιστορία, ότι δεν έκανε σχεδόν κανένα μεγάλο έργο. Όχι έργο αλλά ούτε μελέτη, ούτε πυξίδα για τους επομένους.

700.000 έχει ο Δήμος για όλη τη χρονιά. Και με αυτά θα κάνει μικρά εργάκια δώθε και κείθε. Τι να κάνεις έξαλλου με τόσα λίγα χρήματα;

Το καταθλιπτικό της συζήτησης δεν ήταν το ποσό. Ήταν η νοοτροπία που διακατέχει όλους σχεδόν τους δημοτικούς συμβούλους, σε όποια παράταξη και αν ανήκουν. Υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος που ενώνει όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Αυτός που θέλει το κράτος πατερούλη. Άστραψαν και βρόντηξαν όλοι για το κράτος που δεν στέλνει χρήματα στους Δήμους. Να βγούμε και να διεκδικήσουμε, είπαν άλλοι. Και άλλαξαν πλευρό και συνέχισαν τον ύπνο.

Κανένας δεν σκέφτηκε την περίπτωση ο Δήμος εκτός από επαίτης και διαχειριστής κρατικών κονδυλίων, να δημιουργήσει ο ίδιος ανάπτυξη, που θα του αποφέρει χρήματα. Ο Δήμος έχει μεγάλες εκτάσεις, που άλλες καταπατούνται και άλλες γεμίζουν σκουπίδια. Έχει σχεδόν σε κάθε χωριό κτίρια εγκαταλελειμμένα ή χαρισμένα, έχει λιμάνια, έχει ακτές, ιχθυοτροφεία. Όλα αυτά θα μπορούσε, σε συνεργασία με ιδιώτες να τα εκμεταλλευτεί και να του αποδίδουν πολλά χρήμα. Χρήματα που θα επέστρεφαν στο Δήμο προς όφελος όλων των δημοτών.

Διαβάστε παρακάτω την απάντηση που είχε δώσει την άνοιξη του 2015 ο δήμαρχος της αδελφοποιημένης πόλης της Γαλλίας Leucate, Michel Py, κατά την επίσκεψη του στο νησί μας, σε ερώτηση αυτής της ιστοσελίδας:

[Ερώτηση: Η Γαλλική κυβέρνηση επιχορηγεί το Δήμο της Λεκάτ και αν ναι, σε τι ποσοστό ανέρχεται η επιχορήγηση σε σχέση με τις ετήσιες δαπάνες του Δήμου;

Απάντηση: «Η πόλη πορεύεται μόνη της γιατί η κυβέρνηση έχει οικονομικές δυσκολίες, υπάρχει κρίση. Προωθούμε λύσεις, εφαρμόζουμε πρακτικές, κάνουμε επενδύσεις με τις οποίες συγκεντρώνουμε χρήματα. Για παράδειγμα δημιουργήσαμε ένα χώρο που συγκεντρώνονται τα τροχόσπιτα όσων ασχολούνται με τα θαλάσσια αθλήματα. Τα χρήματα που συγκεντρώνουμε τα χρησιμοποιούμε για το Δήμο»]. Δες το άρθρο εδω.

Σε ένα τέτοιο αυτοχρηματοδοτούμενο Δήμο πολύ φοβάμαι ότι ελάχιστοι από όσους στείλαμε να πλαισιώσουν το σημερινό ΔΣ, θα ήταν ικανοί να προσφέρουν».

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
Η Κούβα που άφησε πίσω του ο Φιντέλ
Επομενο αρθρο
Δηλαδή να μην κρατήσουμε κι εμείς κάτι από την παράδοση μας;

2 Σχόλια

  1. Ο ΜΝΗΜΩΝ
    16 Ιανουαρίου 2017 at 10:07 — Απάντηση

    Όπως τα λές ακριβώς είναι Σχολαστή. Οι ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ θα πάνε την Λευκάδα ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ! Το περίμενα πως στο τέλος θα κλαψούριζαν ότι το…. άτιμο το κράτος δν τους δίνει λεφτά!!! Μιλάς Σχολιαστή για ανάπτυξη και εκμετάλλευση τομέων στον νησί!!! ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ! Ποιοί να την φέρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέλαβαν τις καρέκλες? Δείξε μου έναν ικανό που μπορεί, όχι να προχωρήσει στην πράξη, αλλά να αναφέρει έστω έναν αναπτυξιακό λόγο. Έπειτα το μεγάλο κακό για το νησί είναι ότι η θητεία τους συμπίπτει με την διάρκεια του ΕΣΠΑ!!! Τραγικό. Ούτε ένα φάκελλο δεν θα έχουν κάνει να ωριμάσει έστω και να τον βρεί η επόμενη Δημοτική Αρχή…

  2. ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΣ
    16 Ιανουαρίου 2017 at 09:44 — Απάντηση

    Είμαστε τελειωμένοι, πάρτε το απόφαση. Τέτοιοι είναι οι αιρετοί μας, τέτοιοι κι εμείς που τους βγάζουμε. Απλά, τώρα θα πάμε στο διάολο όλοι μαζί τραγουδώντας “αριστερο-δέξια “επαναστατικά τραγούδια, τρομάρα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.