HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤο Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας για την κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων

Το Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας για την κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

5/12/2017

Συνάδελφε-σσα:
Σαν το κλέφτη μέσα στην νύχτα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεκίνησε το ξήλωμα της συνδικαλιστικής δράσης.

Φέρνει τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, που ήδη έχει περάσει από την αρμόδια επιτροπή, και σε μια και μόνο συνεδρίαση πριν τη ψήφιση του, τα κόμματα θα το συζητήσουν στη βουλή. Τρέμει την αντίδραση και την
οργή του εργαζόμενου λαού που με αίμα και αγώνες κατέκτησε το δικαίωμα της απεργίας. Τα δώρα που δίνει η κυβέρνηση στο κεφάλαιο θα τα καταργήσει στην πράξη με νέους αγώνες οι εργατιά.

Η αδίστακτη κυβέρνηση μαζί με τους εταίρους της χωρίς καμία αναστολή, προκειμένου από κοινού να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των καπιταλιστών, στο όνομα της ανάπτυξής τους, θέλουν να επιβάλουν
σιγή νεκροταφείου στους χώρους εργασίας, φιμώνοντας κάθε ταξική φωνή.

Η κυβέρνηση χτυπάει την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους στο πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης, μέσα στην επιχείρηση, μέσα στους χώρους εργασίας, εκεί δηλαδή που εκφράζετε πιο έντονα η εργοδοτική τρομοκρατία και η αυθαιρεσία, οι απειλές και οι πιέσεις. Πολύ περισσότερο, η κυβερνητική τροπολογία ανοίγει δρόμο ώστε να καταστεί πρακτικά αδύνατη η κήρυξη απεργίας από κλαδικά συνδικάτα, με μεγάλο αριθμό μελών, από πολλές επιχειρήσεις, οργανισμούς κλπ.

Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα για το πλήρες ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος, όταν ήδη με το σημερινό πλαίσιο 9 στις 10 απεργίες κρίνονται παράνομες, καταχρηστικές, ή και τα δύο. Είναι πάγια επιδίωξη το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, από τους καπιταλιστές και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Για αυτόν το λόγο, η κυβέρνηση παίρνει τα εύσημα των εταίρων της στην ΕΕ, γι’ αυτόν το
λόγο κλείνει γρήγορα τις αντεργατικές – αντιλαϊκές αξιολογήσεις.

Κι όλα αυτά τα νομοθετεί μια κυβέρνηση που την έχει ψηφίσει περίπου το 20% του εκλογικού σώματος. Η κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ αποτελεί τον πλασιέ του κεφαλαίου, δίνει συγχωροχάρτι στα εγκλήματα του
ιμπεριαλισμού και τώρα έρχεται να τσακίσει και το ύψιστο δικαίωμα, τη μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης, το δικαίωμά της στην απεργία.

Το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες, είναι αδιαπραγμάτευτο και όποιος τολμήσει να τ’ αγγίξει θα βρει απέναντί του τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημά τους.

Κύριοι της κυβέρνησης θα έπρεπε να ντρέπεστε με την πράξη σας αυτήν. «ποδοπατάτε και χλευάζετε το αίμα και τις θυσίες της εργατικής τάξης σε όλη τη Γη» Κάτω από τις έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν αμέσως από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, αναγκάστηκαν και απέσυραν άρον-άρον την τροπολογία για να την ξαναφέρουν αργότερα πιθανόν μέσα στις γιορτές.

Συνάδελφοι-σσες: είμαστε σ’ επαγρύπνηση, δεν καθησυχαζόμαστε, με αυτόν τον άθλιο τρόπο που επιχειρεί η κυβέρνηση το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, που θα φέρει στη ζωή μας νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, τους απαντάμε με στάση εργασίας Την Τρίτη 5 Δεκέμβρη, από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.

Την Τρίτη 5 Δεκέμβρη, συμμετέχουμε μαζικά στην πικετοφορία που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας στον Αη Μηνά στις 6.30 το απόγευμα.

Κύριοι της κυβέρνησης, είσαστε βαθιά γελασμένοι, θα μας βρείτε μπροστά σας, σε κάθε βήμα σας, στους δρόμους του αγώνα, με αποκορύφωμα την Απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

Το ΔΣ

Προηγουμενο αρθρο
Εθελοντική αιμοδοσία από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Κοινή ανακοίνωση Νέας Δημοκρατίας Ιονίων Νήσων για το αναπτυξιακό συνέδριο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.