HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤο Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου

Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου 2015 και καταγγέλλουμε τις πολιτικές ακραίας λιτότητας των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που με τα τρία μνημόνια που υπέγραψαν βυθίζουν όλο και περισσότερο τα ελληνικά νοικοκυριά σε ύφεση-οικονομική και κοινωνική- με την βίαιη αναδιανομή εισοδημάτων εις βάρος των μεσαίων και ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων, με την κατάλυση κάθε κοινωνικού, εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος ενώ την ίδια στιγμή ξεπουλούν στους επιχειρηματικούς ομίλους δημόσια περιουσία και κοινωνικά αγαθά διευκολύνοντας με κάθε τρόπο την ιδιωτικοποίησή τους.

Απέναντι σε όλα αυτά, μένει σε εμάς, στους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στους ανέργους, στους συνταξιούχους, στις νέες και στους νέους, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και με τρόπο μαζικό, συμμετοχικό και οργανωμένο να διεκδικήσουμε την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος μας.

Η πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πολιτικό μήνυμα ξεσηκωμού του κόσμου της εργασίας που δέχεται την πιο σκληρή επίθεση στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης για να πάνε συνολικά και στρατηγικά τα πράγματα αλλιώς, για να μπουν στο προσκήνιο οι ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

– Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
-Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.
-Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
-Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.
-Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας. -Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου
-Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
-Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς
– Κατάργηση όλων των μνημονίων
– Διαγραφή του χρέους.

Όλοι και Όλες στα Συλλαλητήρια
που θα διοργανωθούν σε κάθε πόλη της Ελλάδος

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Προηγουμενο αρθρο
Παραλαβή Πιστοποιητικών Κ.Π.Γ. εξεταστικής περιόδου Μαΐου 2015»
Επομενο αρθρο
Ιδρυτική συνέλευση της ομάδας ΦΩΤΟ.κύτταρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.