HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤο 1ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας στο Πρόγραμμα «At the School of Open Cohesion-ASOC»

Το 1ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας στο Πρόγραμμα «At the School of Open Cohesion-ASOC»

Τέσσερα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ένα ανά Περιφερειακή ενότητα, επιλέχθηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «At the School of Open Cohesion-ASOC” που θα υλοποιηθεί πιλοτικά φέτος (σχολικό έτος 2019-2020) σε 5 χώρες (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Κροατία, Βουλγαρία) μαζί με την Ιταλία η οποία ξεκίνησε τη δράση πριν από 7 χρόνια. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν στη δράση 3 Περιφέρειες: Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας και Πελοποννήσου.

Πρόκειται για τα σχολεία: 7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, 1ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας, 1ο ΕΠΑΛ Αργοστολίου Κεφαλονιάς και Ημερήσιο ΕΠΑΛ Ζακύνθου, τα οποία επελέγησαν μετά από κλήρωση στα γραφεία της Περιφερειακής διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και μετά από συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.

Η δράση «At the School of Open Cohesion» υλοποιείται από την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αποτελεί επικοινωνιακή ενέργεια με τη μορφή εκπαιδευτικού προγράμματος που καταλήγει σε διαγωνιστική διαδικασία. Στόχος της είναι η γνωριμία και η καλλιέργεια του ενδιαφέροντος των νέων για τα έργα που υλοποιούνται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Ιόνια Νησιά μέσω της πολιτικής συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του ΕΣΠΑ. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση ανοικτών δεδομένων και τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνίας.

Κάθε σχολείο συμμετέχει με μια τάξη ή ομάδα μαθητών (έως 25 μαθητές) οι οποίοι επιλέγουν ένα συγχρηματοδοτούμενο έργο στην περιοχή τους και το παρακολουθούν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, βάσει 4 σταδίων. Μετά την εκπόνηση της εργασίας οι μαθητές θα αναζητήσουν τρόπους για να επικοινωνήσουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους όπως πχ με τη δημιουργία ενός video. Οι εργασίες και οι επικοινωνιακές ενέργειες όλων των ομάδων θα τεθούν σε διαγωνιστική διαδικασία από την οποία θα αναδειχθεί η νικήτρια τάξη/σχολείο και οι μαθητές που την απαρτίζουν θα μεταβούν στις Βρυξέλλες τον Οκτώβριο 2020 κατά την Ευρωπαϊκή εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων (European Week of Regions and Cities).

Προηγουμενο αρθρο
Βία και παράνομο στοίχημα δεν έχουν θέση στον αθλητισμό – Ομιλία του Βουλευτή Θανάση Καββαδά στη Βουλή
Επομενο αρθρο
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν απέδειξε τι σημαίνει Ελλάδα και Έλληνας. Απέδειξε τι σημαίνει σκληρή δουλειά»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.