HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤο 1ο Λύκειο Λευκάδας στο Cern

Το 1ο Λύκειο Λευκάδας στο Cern

Σαράντα μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Λευκάδας με συνοδούς καθηγητές τον Διευθυντή Καρβελά Αθανάσιο και τις εκπαιδευτικούς Ασπρογέρακα Πηνελόπη και Τζαβίδη Ευστρατία στις 28 Νοεμβρίου του 2018. Επισκέφτηκαν το Κέντρο Ευρωπαϊκών Πυρηνικών Ερευνών CERN στη Γενεύη στα σύνορα Γαλλίας-Ελβετίας, ύστερα από αίτημα του σχολείου και πρόσκληση από το Κέντρο Ερευνών.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν την τεχνική βάση του SM18 οπού έγινε αναλυτική παρουσίαση από Έλληνες επιστήμονες-μηχανικούς που εργάζονται εκεί σχετικά με τα πειράματα που πραγματοποιούνται, το ιστορικό, τα αποτελέσματα και τις προσδοκίες που υπάρχουν. Έγινε παρουσίαση των πειραμάτων ATLAS, ALICE, CMS και LHCB. Εντύπωση προξένησε ο μεγάλος αριθμός Ελλήνων επιστημόνων που ζουν και εργάζονται στο ερευνητικό κέντρο. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την επιστήμη της φυσικής, της τεχνολογίας των υλικών και της πληροφορικής.

Πριν την επίσκεψη στο CERN οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Μιλάνο (Duomo,Κάστρα, Όπερα, κεντρική πλατεία και αγορά), στο γραφικό Γαλλικό Χωριό του Ανεσύ με την Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα ενώ στην επιστροφή επισκέφτηκαν την Βενετία (Πλατεία Αγ.Μάρκου, γέφυρα Rialto, το εργαστήριο κατασκευής murano).

Προηγουμενο αρθρο
Η Τέχνη της ξερολιθιάς στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Επομενο αρθρο
Απολογισμός 3ου έτους κοινοβουλευτικής δράσης βουλευτή Θανάση Καββαδά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.