HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤο 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο είναι αφιερωμένο στον Νάνο Βαλαωρίτη

Το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο είναι αφιερωμένο στον Νάνο Βαλαωρίτη

Το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου πραγματοποιείται εφέτος στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου από το Σάββατο 6 έως την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014.

Το Φεστιβάλ που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, είναι αφιερωμένο στο λογοτεχνικό και εικαστικό έργο του μεγάλου έλληνα ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση εικαστικών έργων του ποιητή και θα γίνει παρουσίαση του πολυσήμαντου συγγραφικού έργου του με ελεύθερη είσοδο για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Επίσης, εφέτος εγκαινιάζεται η συνεργασία του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου με το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο σε μια προσπάθεια ανανέωσης και μετεξέλιξης του Φεστιβάλ Βιβλίου σε Φεστιβάλ Πολιτισμού και φόρουμ ανοιχτού διαλόγου για όλες τις τέχνες.

Το πλέον καθιερωμένο μουσικό φεστιβάλ «Athens Gardens Festival», που διοργανώνεται από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων του 43ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο από την Παρασκευή 12 έως την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου στις 21:00, πλημμυρίζοντας τον κήπο με τη μουσική των πόλεων που θα παρασύρουν σε ζευγαρωτούς χορούς.

«Οι λάτρεις του βιβλίου και της μουσικής -και όχι μόνον- καλούνται στο Ζάππειο για να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να “χορέψουν με ένα βιβλίο στο χέρι”» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Παρόντες στο 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου παρουσιάζοντας το έργο και τις δράσεις τους, εκτός από τους εκδοτικούς οίκους που συμμετέχουν, θα είναι: το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, o Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef, το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου Βόρειας Ελλάδας, η Εφημερίδα των Συντακτών, η Athens Voice και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ.

Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί πληθώρα εκδηλώσεων όπως, αφιερώματα, θεατρικά αναλόγια, θεατρικό παιχνίδι για παιδιά, βιβλιοπαρουσιάσεις κ.ά.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο, 18:00 – 23:00 & Κυριακή ανοιχτά όλη την ημέρα, 10:30 – 23:00.

Προηγουμενο αρθρο
Η Λευκάδα του ’80 σε άσπρο – μαύρο
Επομενο αρθρο
Έκθεση ζωγραφικής του Χρίστου Χαλικιά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.