HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤο HIGH SPEED AZIMUT έδεσε σήμερα στο Κάστρο!!! που ήταν το Λιμενικό;

Το HIGH SPEED AZIMUT έδεσε σήμερα στο Κάστρο!!! που ήταν το Λιμενικό;

Καλησπέρα σας

Εντυπωσιακή ήταν η σημερινή ημέρα όπου το καράβι της γραμμής για Παξούς και Κέρκυρα δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι της Λευκάδας και αντ’ αυτού αναγκάστηκε να δέσει στο κάστρο.

Ξαφνικά λοιπόν οι λουόμενοι βλέπουν το σχετικά μεγάλο πλοίο να κάνει μανούβρες στο στενό μπροστά στο κάστρο στις 12.20 το μεσημέρι και να προσπαθεί να δέσει για να κατεβάσει τους επιβάτες του – που είχαν προορισμό το λιμάνι της Λευκάδας, στο σημείο – των συνημμένων φωτογραφιών ανάμεσα σε αυτοκίνητα!!!!

Και καλά που βρέθηκε ένα πιτσιρίκι που εκείνη την ώρα ψάρευε με την πετονιά του για να βοηθήσει το πλήρωμα να δέσει τους κάβους του καραβιού.

Ανάμεσα σε αυτοκίνητα κατάφερε τελικά να δέσει και να κατεβάσει την σκάλα του και τους επιβάτες του – όχι και λίγους – οι οποίοι – όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες πήραν τις βαλίτσες τους και περπάτησαν μέχρι την Λευκάδα κάτω από τον λαμπρό αυγουστιάτικο ήλιο.

Το λιμενικό ΑΠΩΝ – το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο ΑΠΩΝ κατά την άφιξη και πρόσδεση του πλοίου της γραμμής (αλήθεια δεν είναι καθήκον του Λιμενικού να είναι παρών στην άφιξη προγραμματισμένων επιβατικών δρομολογίων?)

Και σε ερώτηση στο πλήρωμα γιατί δένετε εδώ η απάντηση ήταν ότι είχε καταληφθεί η θέση που προοριζόταν για το πλοίο της γραμμής από ιδιωτικά σκάφη στο λιμάνι της Λευκάδας.

Ένα και μόνο καράβι – επιβατικό δένει σε αυτό το λιμάνι σε λίγα και πολλά υποσχόμενα δρομολόγια αλλά δεν μπορούν οι υπεύθυνοι να το διευκολύνουν.

Και οι επιβάτες? Ένας μικρός περίπατος από το κάστρο στην πόλη δεν είναι τίποτα σημαντικό.

Ο Τουρισμός και η ανάπτυξη θέλει υποδομές και αρχές και υπηρεσίες που να λειτουργούν.

Best Regards

Kostas Tagkalos

Προηγουμενο αρθρο
Πρόσκρουση ιστιοφόρων σκαφών στην Λευκάδα
Επομενο αρθρο
«Γαία»: μια παράσταση στη θάλασσα της αμμόγλωσσας

5 Σχόλια

  1. sriros
    14 Αυγούστου 2018 at 10:56 — Απάντηση

    κ. Ανυφαντή εσείς οι ίδιοι οι κάτοικοι της Βασιλικής δεν διώξατε
    το Φέρρυ από το λιμάνι σας, η πόλη της Λευκάδας φταίει και γι αυτό.

  2. Θωμάς
    13 Αυγούστου 2018 at 15:18 — Απάντηση

    η Βασιλική υποβαθμίζεται από μονη της και τους ανθρώπους της,δε χρειάζεται τη βοήθεια κανενός

  3. ΣΤΕΛΙΟΣ Κ. ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ
    13 Αυγούστου 2018 at 09:50 — Απάντηση

    Το βαπόρι της συγκεκριμένης γραμμής επιδοτείται απο το υπουργείο για προσέγγιση στην βΑΣΙΛΙΚΗ.. αν οι δημότες της πόλεως έχουν παράπονα τι να πούμε και μείς οι χωριάτες όπως μας αποκαλούσαν και μας αποκαλούν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας δυστυχώς η αντίληψη ότι Λευκάδα είναι μόνο η πρωτεύουσα άντε και μέχρι το Νυδρί βλάπτει ιδιαίτερα την Νότια Λευκάδα κυρίως την Βασιλική που θα μπορούσε να είναι η θαλάσσια είσοδος του νησιού. Η πρωτεύουσα όμως με την δυναμική των ψήφων και με τις πεπαλαιωμένες αντιλήψεις ελέω Καλλικράτη κατέστρεψε τον δήμο Απολλωνίων χωρίς να ανοίξει μύτη … ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στις τοπικές αρχές και στα τοπικά συμφέροντα που τα κατάφεραν.

  4. angie
    11 Αυγούστου 2018 at 23:35 — Απάντηση

    Η αγορά βρωμάει! γιατί δεν βγαίνουν το ξημέρωμα να καθαρίσουν και να απολυμάνουν τις κεντρικές οδούς;
    οι κάδοι των σκουπιδιών δεν πλησιάζονται από την δυσοσμία! γιατί δεν πλένονται;
    Τα σκουπίδια μυρίζουν καμένα. Είναι μήπως η ιδέα μου; από τις αρχές της βδομάδας που μας πέρασε μύριζε η γνωστή μυρωδιά.
    Σήμερα το βράδυ κάποια εκδήλωση γίνεται στο κάστρο της Αγίας Μαύρας. Γιατί δεν υπάρχει αστυνόμος να ρυθμίζει την κυκλοφορία; φωτεινός σηματοδότης να προειδοποιεί για τα επικίνδυνα παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεξιά και αριστερά που ΔΕΝ ΦΑΊΝΟΝΤΑΙ μέσα στο σκοτάδι, λίγο μετά την στροφή στην τελική ευθεία για γέφυρα. Όλοι ξέρουμε πόσο τρέχουν όλοι στην ευθεία μετά τον Άγιο Αντώνη.
    Ευχαριστώ

  5. Άγγελος Σταγιάνος
    11 Αυγούστου 2018 at 21:24 — Απάντηση

    Ρε παιδιά, ”ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ”, μια Λευκάδα έχετε…. ή διαχειριστείτε τη ΄η ΚΟΠΑΝΑΤΕ ΤΗ…. Δ εν μπορείτε 50 μέρες το χρόνο ,να προβλέψετε; Το ”δοιηκείν, εστί προβλέπειν”, αλλοιώς…Μία το κυκλοφοριακό, μία τα σκουπίδια, όλες οι παραλίες και τόσα άλλα… Ένα καράβι έρχεται κάθε τόσο.. ούτε γι αυτό δεν υπάρχει θέση;;;
    Τι κάνετε;
    Συγνώμη, αλλά….

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.