HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου

Τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου

Εκρηξη παγιδευμένου φακέλου στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος, σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Τον φάκελο φέρεται να άνοιξε ο ίδιος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σε κοιλιακή χώρα, θώρακα και πόδια. Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος καθόταν μόνος στο πίσω κάθισμα του οχήματος, μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπως άλλωστε και ο οδηγός του, αλλά και ο υπεύθυνος ασφαλείας του, υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού.

Κατα πληροφορίες, ο φάκελος παρελήφθη από το γραφείο του, στην Ακαδημία Αθηνών και παρότι ελέγχθηκε σε συσκευή X-ray στην Τράπεζα της Ελλάδος, δεν εντοπίστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, όπως είχε συμβεί πρόσφατα και στις περιπτώσεις των φακέλων κατά Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Το αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes, το οποίο είχε ξεκινήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος με προορισμό την οικία του κ. Παπαδήμου, βρισκόταν εν κινήσει στη διασταύρωση των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου, ενώ ακολουθούσε η συνοδεία του, αποτελούμενη από ένα αυτοκίνητο και μια μηχανή.

Εκτός κινδύνου

Τα τραύματα που φέρει ο κ. Παπαδήμος είναι επιφανειακά και χειρουργείται, προκειμένου να γίνει καθαρισμός τους. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός:

«Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός». Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο. Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται. Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία. Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους».

Το σημείο της έκρηξης αποκλείστηκε εξαρχής από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν σπεύσει άνδρες της Αντιτρομοκρατικής αλλά και κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, το οποίο ήλεγξε εξονυχιστικά το όχημα.

Χτύπημα που θυμίζει Πυρήνες της Φωτιάς

Η τακτική των παγιδευμένων φακέλων θυμίζει έντονα τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Στις 3 Νοεμβρίου του 2010, 14 συνολικά δέματα – βόμβες είχαν αποσταλεί σε πρεσβείες στην Ελλάδα, αλλά και κατά στόχων στο εξωτερικό.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Προηγουμενο αρθρο
Τον «κώδωνα του κινδύνου» για το ΤΕΙ κρούει ο βουλευτής Θαν. Καββαδάς προς τον Δήμαρχο
Επομενο αρθρο
Αγώνας μπάσκετ παλαιμάχων για Φιλανθρωπικό σκοπό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.