HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤo Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκάδας να πει όχι

Τo Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκάδας να πει όχι

TO ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΧΙ

Η ΛΑ.Ε από 12 Απριλίου με ανακοίνωσή της ζητούσε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων και από τα Δημοτικά Συμβούλια να καταψηφίσουν την προωθούμενη μνημονιακή Σ.Μ.Π.Ε των υδρογονανθράκων για το Ιόνιο.

Τονίζαμε μεταξύ άλλων τότε: ’’Η νεομνηνονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί στον τομέα αυτό το μνημονιακό πλαίσιο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, το οποίο καταψήφιζε ως αντιπολίτευση. Στο Ιόνιο εφαρμόζει ακριβώς αυτό το μνημονιακό ληστρικό και αντιπεριβαλλοντικό πλαίσιο.

Στο Ιόνιο πέλαγος,στην πιο σεισμογενή περιοχή της Ευρώπης από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια, η έρευνα και η εξόρυξη των υδρογονανθράκων γίνεται με μνημονιακούς νόμους που έχουν σαν στόχο το γρήγορο κέρδος, υποβαθμίζουν εντελώς και θεωρούν ως κόστος την προστασία του περιβάλλοντος και κυρίως τους ενδεχόμενους κινδύνους από την έντονη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής.’’

Πράγματι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων με ευρεία πλειοψηφία στις 29 Απριλίου γνωμοδότησε αρνητικά για τη Σ.Μ.Π.Ε. των υδρογονανθράκων στα Ιόνια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας με ευθύνη της Δημοτικής αρχής δεν γνωμοδότησε ως όφειλε πριν το Περιφερειακό Συμβούλιο, παρά το ότι είχε προσκληθεί θεσμικά από τις 14 Φλεβάρη.

Η νεομνημονιακή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποταγμένη πλήρως στο νεοφιλελεύθερο μνημονιακό πλαίσιο που προωθεί, όχι μόνο δεν σεβάστηκε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά προχώρησε με την άμεση υπογραφή των υπουργικών αποφάσεων και σε λίγο τα τρυπάνια των πολυεθνικών μπαίνουν στο Ιόνιο.

Μετά από όλα αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας έρχεται μετά από πέντε μήνες καθυστέρηση να «συζητήσει» αυτό το θέμα!
Το μοναδικό νόημα μιας τέτοιας ενέργειας, που έγινε προσπάθεια προσφάτως χωρίς επιτυχία να περάσει και από το Δημοτικό Συμβούλιο της Κέρκυρας, είναι ο εθισμός της κοινής γνώμης των Ιονίων.

Ο εθισμός σε μια μνημονιακή κανονικότητα που επιβάλλεται με κυβερνητική βούληση και η Δημοτική αρχή της Λευκάδας σπεύδει να υλοποιήσει.

Μπορεί όμως αυτή η συνεδρίαση να αποτελέσει την ευκαιρία το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας να συμπαραταχθεί με το Περιφερειακό Συμβούλιο και να αντιπαρατεθεί ,έστω και αργά, στο προωθούμενο νεοφιλελεύθερο μνημονιακό πλαίσιο εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο από τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Λευκάδα 13 Ιουλίου 2017
το γραφείο τύπου

Προηγουμενο αρθρο
Τηλυκράτης: έναρξη προετοιμασίας - νέες κάρτες διαρκείας
Επομενο αρθρο
Κρήτη και Ανδαλουσία σε μια ζωντανή έκφραση στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.