HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥπάρχουν κανόνες, Πρωθυπουργέ

Υπάρχουν κανόνες, Πρωθυπουργέ

Δεν προσφωνείς τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στον ενικό. Δεν ξαπλάρεις στην πολυθρόνα σου, δεν παίζεις με τα δάκτυλά σου ή κοιτάς τα νύχια σου. Δεν κοιτάς το ρολόι σου σε στιλ «αρκετά μας ζάλισες, έχουμε και δουλειές»

Υπάρχουν κανόνες συμπεριφοράς στη ζωή. Όχι μόνο για να μην σε χαρακτηρίσουν κακοαναθρεμμένο, αλλά και για να δείξεις, σε αυτόν με τον οποίο έρχεσαι σε επαφή, ότι τον υπολογίζεις. Αν δεν τον υπολογίζεις, δεν τον εκτιμάς, απλώς αποφεύγεις να τον συναντάς. Στις οικονομικές συναλλαγές δεν έχεις απεριόριστα περιθώρια επιλογών. Συναντάς και συναλλάσσεσαι με αυτούς που επιβάλει η δουλειά σου.

Οφείλεις να συμπεριφέρεσαι έτσι, ώστε-τουλάχιστον- να μην υπονομεύεις τα συμφέροντά σου ή τα συμφέροντα τα οποία εκπροσωπείς. Εκτός από το ταλέντο και τα ιδιαίτερα στοιχεία της προσωπικότητας, υπάρχουν και κανόνες. Αν τους παραβείς, μπορεί να υπονομεύσεις τους στόχους σου κάτι το οποίο είναι τουλάχιστον βλακώδες.

clipboard01Στοιχειώδη πράγματα, όπως το κατάλληλο ντύσιμο, ο χαιρετισμός, η προσήλωση στον συνομιλητή σου, ο τρόπος που στέκεσαι ή κάθεσαι, οι ζυγισμένες χειρονομίες σου και άλλα ακόμη, παίζουν ρόλο. Παίζουν ρόλο όταν εκπροσωπείς ένα μαγαζί, μια επιχείρηση. Παίζουν ακόμη ακόμα μεγαλύτερο ρόλο όταν είσαι πολιτικός και εκπροσωπείς τη χώρα σου.

Δεν προσφωνείς τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στον ενικό. Δεν ξαπλάρεις στην πολυθρόνα σου, δεν παίζεις με τα δάκτυλά σου ή κοιτάς τα νύχια σου. Δεν κοιτάς το ρολόι σου σε στιλ «αρκετά μας ζάλισες, έχουμε και δουλειές».

Δεν μορφάζεις κοιτώντας τα χαλιά όταν μιλάει ο συνομιλητής σου. Πολύ περισσότερο δεν τα κάνεις όλα αυτά όταν απέναντί σου είναι ο πιο ισχυρός άνθρωπος του πλανήτη και σου κάνει τη χάρη να σε επισκεφτεί για να σε βοηθήσει. Να βοηθήσει τη χώρα σου δηλαδή που έχει πρόβλημα. Εσύ ο ίδιος άλλωστε το λες. Εσύ το επιδίωξες. Αυτά δεν τα γνωρίζει, δεν του τα έχει πει κανείς του Αλέξη Τσίπρα;

Πηγή: www.protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατυστόμων για τις Λ.Τ. Καρυάς
Επομενο αρθρο
Τα παιδιά του Μουσικού μας έβαλαν τα γυαλιά!

4 Σχόλια

  1. τσιριτσιτσιου
    16 Νοεμβρίου 2016 at 19:29 — Απάντηση

    χαλαρώστε ρε παιδιά , φιλαράκια δεν είναι ? τι να κανει δηλαδή .[πίσω από τις κάμερες έπαιξαν και μακριά γαιδούρα]

  2. Νικ
    16 Νοεμβρίου 2016 at 19:02 — Απάντηση

    Μήπως παράγουμε περισσότερη μιζέρια απο όση μπορούμε να καταναλώσουμε ???

  3. bessy
    16 Νοεμβρίου 2016 at 15:14 — Απάντηση

    Η συμπεριφορά του κ. Τσίπρα δείχνει ένα εντελώς ακαλλιέργητο κοινωνικά και πνευματικά άτομο.Το λιγότερο που μπορεί να αισθανθεί κανείς είναι ντροπή γιατί δεν εξευτελίζει μόνο τον εαυτό του αλλά και έναν ολόκληρο ελληνικό λαό!!!

  4. Angie
    16 Νοεμβρίου 2016 at 09:15 — Απάντηση

    Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο! Μπράβο στο συγγραφέα του!
    Επιτρέψτε μου να προσθέσω μόνο πως αυτή η συμπεριφορά, ενθαρρύνει και διδάσκει συμπεριφορές και στους υπόλοιπους Έλληνες που έτσι και αλλιώς έχουν αρχίσει να αδιαφορούν για τους σωστούς τρόπους λεκτικής ή μη λεκτικής επικοινωνίας, και μεταφέρουν μόνο στεναχώρια και οργή στους συμπολίτες τους.
    Οι άνδρες και οι γυναίκες που εκλέχθηκαν να εκπροσωπούν το σύνολο των Ελλήνων σε πανευρωπαϊκό ή και παγκόσμιο επίπεδο, οφείλουν να μάθουν να ακολουθούν έστω και τυπικά τα προσχήματα! Είναι θέμα ηθικής και αξιοπρέπειας απέναντι στο σύνολο των Ελλήνων υπηκόων, μικρών και μεγάλων, ζωντανών ή νεκρών.
    Ζούμε σε μία δημοκρατική κοινωνία και οφείλουμε όλοι να εφαρμόζουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που μας εξασφαλίζει. Εϊναι δύσκολη διαδικασία αλλά είναι όμως δημοκρατική. Πάντα να κρατάμε στο μυαλό μας ότι η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου!

    Και για να μην παρεξηγηθώ, online λεξικό της ελληνικής γλώσσας αναφέρει:
    στεναχώρια= βασανιστική ανησυχία της σκέψης
    οργή = πολύ έντονος θυμός
    ήθος = που δεν παραβαίνει τους αποδεκτούς σε κάθε κοινωνία και εποχή κανόνες συμπεριφοράς
    σεβασμός = συναίσθημα βαθιάς εκτίμησης και θαυμασμού προς κάποιον ως αναγνώριση της αξίας του, της ανωτερότητάς του και η συμπεριφορά η οποία αρμόζει στην αξία, στην ηλικία, αξίωμά του κτλ.
    εφαρμόζω= κάνω πράξη μια θεωρία, μια ιδέα ή μια εντολή
    δημοκρατικό πολίτευμα= πολίτευμα λαϊκής κυριαρχίας

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.