HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥπερωρίες άνευ έργου

Υπερωρίες άνευ έργου

ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Θα ήταν για γέλια, αλλά στην Ελλάδα της χρεοκοπίας είναι για κλάματα, αυτό που αποκάλυψαν με ερώτησή τους οι βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς και Κώστας Μπαργιώτας, για τον υπουργό άνευ αρμοδιοτήτων, ο οποίος όμως προΐσταται 15 συμβούλων τους οποίους ο ίδιος διόρισε και μάλιστα τους πληρώνει υπερωρίες!

«Δύο μήνες μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό, που έφερε στη χώρα τη μεγαλύτερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νικόλαος Μαυραγάνης εξακολουθεί να μην έχει καμία αρμοδιότητα», αναφέρουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές. Εν τω μεταξύ, «συνολικά 15 άτομα διορισμένα ή αποσπασμένα στο γραφείο του θα εργάζονταν κατά τον μήνα Δεκέμβριο 532 ώρες πλέον του κανονικού ωραρίου. Θα εργάζονταν, δηλαδή, απογεύματα, νύχτες, Σαββατοκύριακα, αλλά και στις αργίες των Χριστουγέννων, για να υποστηρίξουν στο έργο του έναν υφυπουργό στον οποίο δεν έχει ανατεθεί κανένα έργο! Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι ουδεμία απόφαση ή άλλη διοικητική πράξη έχει υπογράψει ο κ. Μαυραγάνης από την ανάληψη των καθηκόντων του μέχρι σήμερα. Διερωτάται εύλογα, επομένως, κανείς, σε ποιο αντικείμενο απασχολούνται οι σύμβουλοι του υφυπουργού…».

Το γράψαμε και θα το ξαναπούμε: ρουσφέτια έκαναν όλοι. Ουδείς όμως τόσο απροκάλυπτα. Οι «κακοί» προηγούμενοι (που διώξαμε για να φέρουμε την… ελπίδα) έτρεμαν μην τυχόν και μαθευτούν τα καμώματά τους. Φοβόνταν την αντιπολίτευση, την Αριστερά, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τους πολίτες. Είχαν τη στοιχειώδη τσίπα για να κρύβουν τα περιττώματά τους. Λειτουργούσαν κάπως οι μηχανισμοί ελέγχου και ισορροπιών των εξουσιών. Οι πρωθυπουργοί ζητούσαν παραιτήσεις, υπουργοί (με αρμοδιότητες μάλιστα) παραιτούνταν λόγω πολιτικής ευθιξίας.

Διαβάζαμε, για παράδειγμα, στην «Ελευθεροτυπία» (15.12.2009): «Η πρώτη παραίτηση μέλους της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι γεγονός. Πρόκειται για τον υφυπουργό Εσωτερικών Ντίνο Ρόβλια, που παραιτήθηκε κατόπιν δημοσιευμάτων που εμφανίζουν το πολιτικό γραφείο του να ασχολείται με αιτήματα μεταθέσεων αστυνομικών και στρατιωτικών. Ο υφυπουργός Εσωτερικών είχε συναντηθεί το πρωί με τον υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, κι εκεί του ζητήθηκε η παραίτησή του». Ή παλιότερα, «ο πρωθυπουργός κ. K. Καραμανλής απέπεμψε αργά χθες το βράδυ τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Τσιτουρίδη. Αιτία αποτέλεσε η μετεγγραφή που ζήτησε και πέτυχε ο τέως πλέον υπουργός για τον φοιτητή γιο του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων» («Καθημερινή» 23.09.2004).

Τούτοι εδώ φόρεσαν τη σκούφια της Αριστεράς και συνεπώς δεν φοβούνται την κατακραυγή των συντρόφων τους· τους περισσότερους, εξάλλου, τους διόρισαν. Φρόντισαν επίσης να συκοφαντήσουν τα ΜΜΕ που ενοχλούν και θεωρούν τους πολίτες ανόητους, που θα τους τουμπάρουν με μερικές νέες εκπομπές στην κρατική τηλεόραση.

Το χειρότερο, δε, είναι ότι οι άλλοι διόριζαν όταν λεφτά υπήρχαν, έστω και δανεικά. Τώρα, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει στραγγίξει την κοινωνία με τους φόρους, πληρώνουμε υπερωρίες σε γραφείο υπουργού άνευ αρμοδιοτήτων!

Έντυπη Καθημερινή

Προηγουμενο αρθρο
Τα Θεοφάνεια στη Λευκάδα πολλά χρόνια πριν - εικόνες
Επομενο αρθρο
Φώτα: Το έθιμο των πορτοκαλιών στη Λευκάδα

1 Σχόλιο

  1. Θοδωρής Αραβανής
    7 Ιανουαρίου 2017 at 18:46 — Απάντηση

    Κανονικότητα 180 χρόνων, γιατί προβληματίζει????
    Υπερωρίες που δίνονταν και δίνονται και θα δίνονται σε κάθε λογής γραφεία κολλητούς και κολλητές ( τα τελευταία μεταπολιτευτικά χρόνια έχουν πληθύνει οι κολλητές και οι κολλητοί λόγω και πρόορων συνταξιοδοτήσεων), μετακλειτοί, ανακλητοί, έκτακτοι, σύμβουλοι, βοηθοί, αποσπασμένοι, εξ εφέδρων μόνιμοι, έφεδροι εκ μονίμων, συνταξιούχοι επανακάμψαντες, πρόορα συνταξιοδοτηθέντες με σύνταξη μεγαλύτερη από τον μισθό ως εργαζόμενοι για χρόνια!!!!!! .
    Τα ίδια δεν ήταν οι αναφορές από την Οθωνική εποχή ακόμα στις ιστορικές δέλτους του διαχειριστικού νεοελληνικού κρατικού βίου.????
    Και ταυτόχρονα μια μικρή οικονομία και αγορά η Ελληνική , ( η οποία ήθελε και θέλει αυξημένη περιφρούρηση διαχειριστική) η οποία δεν μπορεί να αμοίβει την εργασία ως πυρήνα, και κατέφευγε χρόνια στις κάθε λογής επιδοματικές μισθολογικές διαβαθμίσεις, για την ικανοποίηση της παραπάνω αντιεργατικής ουσιαστικά κανονικότητας.
    Ο πυρήνας – δηλαδή η θεσμοποίηση της παραγωγής και η υποστήριξη της κουλτούρας της θεσμικά οργανωθείσης της ηθελημένης αεργίας ή βιωμένης -τεμπελιάς- πρέπει να υπηρετηθεί.
    Παραμονές του 1843 , ο Οθωνικός Μίνιστρος ( γραμματέας των οικονομικών τότε) Ρίζος Νερουλός ειδοποίησε τους πρέσβεις των τότε μεγάλων εγγυητριών τότε δανείων δυνάμεων, ότι το κρατικό Ελληνικό ταμείο δεν μπορεί να καταβάλει τα τοκοχρεωλύσια εξ 3,6 εκατομμύρια τοτινές δραχμές. Τα δάνεια ( αυτά που είχαν δοθεί και για την Οθωνική Μοναρχοποίηση στην Ελλάδα) είχαν κατασπαταληθεί σε επιδοματικές σκούφιες και επιδοματικές μπερέτες.
    Και προκειμένου να μην εισπράξουν τις μισθολογικές και υπερωριακές επιδοματικές εισπράξεις των τότε, οι κρατούντες και οι σύμβουλοί των , δεν δίστασαν ακόμα και να κυρήξουν την ”επανάσταση ” του 1843, την ονόμασαν Συνταγματική.
    Και μετά την Συνταγματική επανάσταση για την κατάργηση της ελέω θεού μοναρχίας, συνεχίστηκαν τα ίδια και ως συνταγματική μοναρχία, και ξαναεπιδοτήθηκαν οι επιδοματικές σκούφιες και μπερέτες.
    Και το κορδόνι συνεχίστηκε και θα συνεχίζεται για να πλέκονται οι κάθε φορά σκούφιες και μπερέτες.
    Η κανονικότητα ως σημαίνον παραπέμπει στην συνέχεια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.