HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΦαμομανητά 2017 – Η Καρναβαλική Παρέλαση

Φαμομανητά 2017 – Η Καρναβαλική Παρέλαση

Μια από τις καλύτερες καρναβαλικές παρελάσεις των τελευταίων χρόνων παρακολουθήσαμε φέτος στη Λευκάδα. Πλήθος κόσμου ντόπιοι και επισκέπτες είχαν κατακλύσει τον κεντρικό πεζόδρομο από νωρίς. Δεν έβρεξε μέχρι σχεδόν την ολοκλήρωση της καρναβαλικής παρέλασης και το θέαμα πρέπει να αποζημίωσε όλους.

Τα θέματα που παρουσίασαν τα περισσότερα γκρουπ ήταν έξυπνα και ευρηματικά. Οι εκπληκτικές στολές και το ξεχωριστό μακιγιάζ έδωσαν ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Τα γκρουπ ιδιαίτερα που δραστηριοποιούνται χρόνια στο Καρναβάλι, θα λέγαμε με σιγουριά, πως έχουν αποκτήσει έναν απαράμιλλο «επαγγελματισμό». Η Σία Βουτσινά (Tσουτσα τακαμα) , η Αργυρή Κατωπόδη (παγώνια), και η Ειρήνη Μεσσήνη (το δικό μας παραμύθι), με τα γκρουπ τους άφησαν εποχή στα πεζά. Ο Αποστόλης Καραβίας με την Disneyland και οι καρναβαλιστές του Σύβρου μοναδικοί όπως πάντα.

Έλαβαν ακόμα μέρος καρναβαλιστές από τον Άγιο Πέτρο, τους Τσουκαλάδες, το Μαραντοχώρι, τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης, ο Χορευτικός Όμιλος Λευκάδας, οι Μαζορέτες, ο Φωτεινός Σφακιωτών. Πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση της Καρυάς.
Την παρουσίαση της καρναβαλικής παρέλασης έκανε ο Νίκος Βερύκιος, άψογος για μια ακόμα φορά.

Θα κάνουμε για μια ακόμα φορά ξεχωριστή αναφορά στο Σύβρο και το θέμα με τους Βίκινγκς που παρουσίασαν. Η δουλειά που γίνεται στην ομάδα, κρίνοντας από το αποτέλεσμα, είναι αριστοτεχνική. Η Βικινγκσούλα το πειρατικό ποταμόπλοιο με πλήρη πολεμική εξάρτηση, το τροχήλατο κατάλυμα πολυτελείας και ο θρόνος εκστρατείας του αρχηγού, ειδική κατασκευή για τον τυμπανιστή, το κανόνι και άπειροι επιδρομείς μαχητές με τις στολές εκστρατείας δημιουργούσαν ένα ανεπανάληπτο σύνολο.

Τα βραβεία δόθηκαν:
Πεζά: Το 1ο βραβείο μοιράστηκαν τα γκρουπ της Αργυρής Κατωπόδη (παγώνια) και της Ειρήνης Μεσσήνη (το δικό μας παραμύθι), το 2ο βραβείο το γκρουπ του Βαγγέλη Λογοθέτη (Branelos Muertos), και το 3ο βραβείο η ομάδα της Σίας Βουτσινά με θεμα(Tσουτσα τακαμα).

Άρματα:
1ο βραβείο καρναβαλική ομάδα Σύβρου με θέμα τους Βίκινγκς, το 2ο βραβείο ο Αποστόλης Καραβίας με θέμα lefkadaland, και το 3ο βραβείο η Καρυά με θέμα «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Εύφημη μνεία δόθηκε στους Τσουκαλάδες με θέμα «δαίδαλος και Ίκαρος».

Την καρναβαλική ράβδο μοιράζονται τα δυο γκρουπ από τα πεζά που κέρδισαν το πρώτο βραβείο τα οποία θα μοιραστούν και το ταξίδι στην αδελφή πόλη Λεκάτ της Γαλλίας τον Μάιο.

Προηγουμενο αρθρο
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον αποκριάτικο χορό του Ορφέα
Επομενο αρθρο
Ο Άγγελος Σικελιανός για το θάνατο του Κωστή Παλαμά: Ηχήστε οι σάλπιγγες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.