HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΦορολογικοί έλεγχοι με συλλήψεις σε επιχειρήσεις στη Λευκάδα

Φορολογικοί έλεγχοι με συλλήψεις σε επιχειρήσεις στη Λευκάδα

Εκτεταμένους ελέγχους διενήργησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας το τριήμερο 4-6 Ιουλίου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις σε Λευκάδα και Ζάκυνθο.

Σε είκοσι καταστήματα διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ συνελήφθησαν πέντε άτομα: ένα για φορολογικές παραβάσεις, δύο για καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας, ένα για απασχόληση παράνομου αλλοδαπού και μία αλλοδαπή, για στέρηση νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής και εργασίας στη χώρα.

Στην Λευκάδα

•Σε εστιατόριο-καφέ-ψητοπωλείο στην περιοχή Κουζουντέλη διαπιστώθηκαν η μη έκδοση 11 φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 291,90 ευρώ, καθώς και στέρηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας από την αρμόδια αδειοδοτούσα αρχή. Για τους λόγους αυτούς ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθη και σε βάρος του ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Επιπλέον, στο κατάστημα διαπιστώθηκε η απασχόληση δύο ανασφάλιστων εργαζομένων και μη επίδειξη του πίνακα προσωπικού.

•Σε κατάστημα σνακ-πιτσαρία στο Νυδρί διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

•Σε εστιατόριο στο Νυδρί διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

•Σε εστιατόριο στο Νυδρί διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

•Σε καφέ-μπαρ διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός ανασφάλιστου εργαζομένου.

•Σε καφετέρια στην Καρυά διαπιστώθηκαν η μη έκδοση επτά αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η απασχόληση ενός ανασφάλιστου εργαζομένου.

•Σε καφέ-μπαρ στην Καρυά διαπιστώθηκε η μη έκδοση επτά αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

•Σε εστιατόριο-καφέ στην Καρυά διαπιστώθηκαν η μη έκδοση πέντε αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και απασχόληση πέντε ανασφάλιστων εργαζομένων.

• Σε κατάστημα με αντικείμενο δραστηριότητας την εκμετάλλευση ομπρελών & ξαπλωστρών – πάρκινγκ, που βρίσκεται στους Εγκρεμνούς-Αθάνι διαπιστώθηκαν η μη έκδοση πέντε αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, η απασχόληση τριών ανασφάλιστων εργαζομένων, καθώς και στέρηση αδείας της αρμόδιας αρχής για τον χώρο στάθμευσης, που εκμεταλλευόταν η επιχείρηση. Επιπλέον, διαπιστώθηκε καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας, με την τοποθέτηση 30 ομπρελών και 60 ξαπλώστρων, καταλαμβάνοντας συνολικά 90 τ.μ. στην περιοχή. Για την συγκεκριμένη παράβαση συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και σε βάρος του ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

•Σε καφετέρια-μπαρ, που βρίσκεται στην περιοχή Επίσκοπος- Νικιανά διαπιστώθηκαν η απασχόληση τεσσάρων ανασφάλιστων εργαζομένων, καθώς και η καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας, με την τοποθέτηση 36 ομπρελών και 72 ξαπλώστρων, καταλαμβάνοντας συνολικά 150τμ στην περιοχή. Για την καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας συνελήφθη ο διαχειριστής της εταιρείας και σε βάρος του ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

• Σε καφετέρια-εστιατόριο-μπαρ στην παραλία Λευκάδας, διαπιστώθηκαν μη έκδοση τριών αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και απασχόληση ενός ανασφάλιστου εργαζομένου.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών.

Πηγή: www.tovima.gr

Προηγουμενο αρθρο
Τα όνειρα δεμένα στο λιμάνι...
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση σωματείων και επιτροπών αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.