HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΦρένο στους σχεδιασμούς της Λευκάδας για τον Αβλέμονα βάζει το Μεγανήσι

Φρένο στους σχεδιασμούς της Λευκάδας για τον Αβλέμονα βάζει το Μεγανήσι

Ομόφωνα απέρριψε το σχέδιο ενοικίασής του για υδατοκαλλιέργειες

Με οχτώ ψήφους κατά και τρεις λευκές απέρριψε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Μεγανησίου την ήδη ψηφισμένη πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας για ενοικίαση του μεγάλου ιχθυοτροφείου (Αυλαίμονα) για τρία έως δέκα έτη.

Όπως είναι ευρέως γνωστό ο δήμος Μεγανησίου κατέχει το 6% της ιδιοκτησίας των ιχθυοτροφείων και απαιτείται η νομική του συγκατάθεση για οποιαδήποτε απόφαση για παρόν και το μέλλον τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Μεγανησίου έχει λόγο και για το μικρό ιχθυοτροφείο και τα όποια σχέδια της Λευκάδας για την αξιοποίηση ή την ανάδειξή. Η τελευταία απόφαση -πρόταση της Λευκάδας και για το μικρό ιχθυοτροφείο ουδέποτε πέρασε από το ΔΣ Μεγανησίου.

Η premura φαίνεται πως είναι για το μεγάλο!

Άρωμα Λευκάδας: Το παραπάνω άρθρο αναδημοσιεύσαμε από το: meganisinews.eu

Ομολογουμένως στην πρώτη πρόταση του άρθρου μας σοκάρισε η λέξη ιχθυοκαλλιέργειες. Κι εμείς, όπως και οι περισσότεροι παλιοί Λευκαδίτες όταν αναφερόμαστε στην εκμίσθωση των ιχθυοτροφείων είχαμε στο μυαλό μας αυτό που γινόταν μέχρι το 1985. Κάποιος δηλαδή ιδιώτης αναλάμβανε να ψαρεύει τα ιχθυοτροφεία έναντι συμφωνημένου τιμήματος με τον Δήμο.

Οι ιχθυοκαλλιέργειες που η ιστοσελίδα βγάζει στην επιφάνεια είναι τελείως άλλο πράγμα και μια νέα παράμετρος.

Βρήκαμε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τις 5/11/2018. Όπως φαίνεται καθαρά τόσο στην εισήγηση της δημοτικής Αρχής όσο και στην απόφαση δεν αναφέρεται πουθενά τι είδους αλιευτική εκμετάλλευση πρόκειται να γίνει. Με δεδομένα ότι σήμερα οι αλιευτικές εκμεταλλεύσεις έχουν αλλάξει, κανένας δεν θα μπει στον αβλέμονα με πριάρια για να ψαρέψει. Άρα το ενδεχόμενα κάποιας μονάδας ιχθυοκαλλιεργειών είναι πιθανό.

Από όσο θυμόμαστε η παρούσα δημοτική Αρχή έκανε «αγώνες» εναντίον των ιχθυοκαλλιεργειών στη γειτονιά μας κάποια χρόνια πριν. Τι μεσολάβησε από τότε;

Αλλά και μόνο ότι υπήρχε «ιστορικό» (2013) που είχε ξεσηκώσει τις κοινωνίες σε Λευκάδα, Κάλαμο και Καστό εναντίον των ιχθυοκαλλιεργειών, δεν θα έπρεπε τόσο η απόφαση αλλά κυρίως οι (9) δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν υπέρ, να ζητήσουν διασφαλίσεις και διευκρινήσεις για το πως η δημοτική Αρχή εννοεί την αλιευτική εκμετάλλευση.

Δηλαδή με απλά λόγια ο αβλέμονας προορίζεται για ιχθυοκαλλιέργειες ή κάνουμε λάθος;

Προηγουμενο αρθρο
Με επιτυχία η παρουσίαση στην Αθήνα του βιβλίου της Κατερίνας Λιβιτσάνου – Ντάνου «Διαδρομές Παράλληλες»
Επομενο αρθρο
Βεργίνης Ξενοφών: Επιτέλους… Ελπίζουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.