HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΦωτογραφίες που θα σε στείλουν κατευθείαν… Λευκάδα!

Φωτογραφίες που θα σε στείλουν κατευθείαν… Λευκάδα!

Ένας παραδεισένιος τόπος, γεμάτος χρώματα και αρώματα

100

Η Λευκάδα είναι ο κατάλληλος προορισμός για όσους θέλουν να συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, αλλά και για όσους επιθυμούν να μην μετακινηθούν με πλοίο αλλά με αυτοκίνητο. Μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι η πρόσβαση στο νησί μπορεί να γίνει και από την Αιτωλοακαρνανία, με την πλωτή γέφυρα.

Είναι ένας παραδεισένιος τόπος, γεμάτος χρώματα και αρώματα. Το όνομά της το πήρε από το μεγαλύτερο Ακρωτήρι της, τον «Λευκάτα», του οποίου η φυσική ομορφιά θα σας εντυπωσιάσει.

Η Λευκάδα φημίζεται για τις παραδεισένιες και εξωτικές της παραλίες, οι οποίες κάθε χρόνο βραβεύονται πανευρωπαϊκά. Στα βόρεια του νησιού, βρίσκονται οι παραλίες του Αϊ Γιάννη (για wind surfers και kite surfers), Γύρα, Κάστρο και Αμμόγλωσσα. Στα δυτικά είναι τα Πευκούλια, ο Άγιος Νικήτας, ο Μύλος (με την λευκή άμμο και τα τιρκουάζ βαθιά νερά), το Κάθισμα, ο Γιαλός, η εξωτική παραλία των Εγκρεμνών (που θεωρείται δικαιολογημένα από τις καλύτερες της Μεσογείου), το ασυναγώνιστο Πόρτο Κατσίκι (βραβευμένη ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας), το Καλαμίτσι, Καβαλικευτά, η Μεγάλη πέτρα και το Αβαλί. Στα ανατολικά βρίσκονται οι παραλίες Λυγιά, Επίσκοπος, Νικιάνα, Περιγιάλι, Δεσίμι και το Νυδρί. Τέλος, στα νότια, μπορείτε να επισκεφτείτε τον Μικρό Γιαλό, την Αμμούσα, το Αγιοφύλλι και την Βασιλική (για wind surfers και kite surfers).

101

102

103

104

105

106

Πηγή: www.metrogreece.gr

Προηγουμενο αρθρο
Η Δημόσια Βιβλιοθήκη παρουσιάζει τη Λευκαδίτισσα συγγραφέα Κωνσταντίνα Βρεττού - Γεωργακάκη
Επομενο αρθρο
Μάνος Χατζιδάκις: «Οι ρίζες μου βρίσκονται στην άνυνδρη γη, για να μην ξεδιψάνε ποτέ και να μην ησυχάζω».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.