HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΦωτογραφικές Αφηγήσεις – Πρόσωπα και Εικόνες από τη Λευκάδα

Φωτογραφικές Αφηγήσεις – Πρόσωπα και Εικόνες από τη Λευκάδα

Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης μας που αναφέρεται στην πληθώρα των σπουδαίων φωτογράφων που αποτύπωσαν το νησί μας μέχρι και την δεκαετία του 1970, παρουσιάζουμε σήμερα εικόνες από το άλμπουμ ενός μεταγενεστέρου φωτογράφου, του Φώτη Καζάζη, με τίτλο: «Φωτογραφικές Αφηγήσεις – Πρόσωπα και Εικόνες από τη Λευκάδα»

Οι πρώτες  εικόνες τραβήχτηκαν το 1981, όπως αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου του, από το οποίο έχουμε και στο παρελθόν παρουσιάσει φωτογραφίες.

«Η σύζυγος μου είναι από την Λευκάδα, επομένως η αγάπη της για αυτό το νησί είναι δεδομένη. Η δική μου αγάπη απορρέει από τον πιο πάνω λόγο και επειδή οι καλοκαιρινές διακοπές στο νησί τροφοδοτούν και ενισχύουν αυτό το συναίσθημα.

Θεώρησα επομένως υποχρέωση μου να κάνω αυτό το λεύκωμα για να τονίσω και να εκφράσω την αγάπη μου στους ανθρώπους που συνάντησα στις καλοκαιρινές μας περιπλανήσεις παρά στις φυσικές ομορφιές, που άλλωστε είναι ήδη γνωστές…..

Τις πρώτες φωτογραφίες στο νησί τις έκανα το 1981, όταν το επισκέφθηκα για πρώτη φορά. Η λαχτάρα όμως της ξεκούρασης και της απόλαυσης της θάλασσας, περιόρισαν τις φωτογραφίσεις. Εκείνη την εποχή εξάλλου, με τραβούσαν τα τοπία και αυτό που σήμερα λέμε τουριστική φωτογραφία. Οι φωτογραφίες αυτές ήταν μονόχρωμες και μπροστά στις σύγχρονες έγχρωμες και επεξεργασμένες απέχουν πολύ από τον στόχο, που είναι η προσέλκυση επισκεπτών. Διάλεξα, από τις φωτογραφίες του τότε και από τις πρόσφατες, φωτογραφίες με ανθρώπινο στοιχείο.

Ανθρώπους στη δουλειά τους, στην ανάπαυση τους, στα καφενεία, στους δρόμους κ.λ.π. Αυτούς δηλαδή που ο μόχθος της ζωής είναι χαραγμένος στα πρόσωπα τους…»

Βασιλική 1981

Σύβοτα 1981

Σύβρος 2005
Βλυχό 2005

Λευκάδα πόλη 2007

Δρυμώνας 2004

Δρυμώνας 2008
Άγιος Νικήτας 2004

Εξάνθεια 2006

Εξάνθεια 2005
Εξάνθεια 2004
Καλαμίτσι 2006

Χορτάτα 2007

Εγκλουβή 2005

Καρυά 2005
Καρυά 2007

Άλατρο 2005

Κατωχώρι 2007
Κατωχώρι 2005
Δρυμώνας 2007
Κατωχωρι 2008
Σύβρος 1981

Εικόνες του ίδιου φωτογράφου στο άρθρο: Γυναίκα Λευκαδίτισσα, αγρότισσα, σου πρέπει, ευγνωμοσύνη

Προηγουμενο αρθρο
Απευθείας μεταδόσεις παραστάσεων Εθνικού Θεάτρου στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Δεκέμβρης στο νησί...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.